Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник: «Розвиток громадського транспорту – один із ключових напрямів розвитку транспортної інфраструктури столиці»

16 грудня 2019 року, 18:08

Розвиток громадського транспорту – один із ключових напрямів розвитку транспортної інфраструктури столиці. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час участі у панельній дискусії з теми: «Транспорт, вулиці, дороги» на Міжнародному форумі «Майбутнє Києва».

За його словами, столиця має переорієнтовувати транспортну інфраструктуру за пріоритетами, які діють у всіх європейських країнах: пішохід, велосипедист, громадський транспорт і приватне авто.

«Для того, щоб покращити трафік у місті і зробити його комфортним для усіх учасників руху, в першу чергу, потрібно впорядкувати паркування та максимально розвивати громадський транспорт, який стане гідною альтернативою приватному авто. В обидвох напрямах місто активно працює. Фахівці розробляють стратегію з розвитку паркувального простору столиці, яка дозволить, у тому числі, розвантажити смуги для громадського транспорту, що, у свою чергу, дасть йому можливість працювати згідно графіку. Покращити якість рухомого складу пасажирського транспорту плануємо за рахунок придбання нових автобусів та трамваїв. Окремої уваги заслуговує розвиток метрополітену у столиці. Будівництво нових станцій вже існуючих ліній метро та абсолютно нових ліній також сприятиме розвантаженню міста від приватних авто», – розповів Микола Поворозник.

Він додав, що не менш важливим є розвиток у місті залізничного транспорту.

«Налагодження роботи міської електрички дозволить розвантажити інші види громадського транспорту. Сьогодні це питання місто намагається вирішити спільно з «Укрзалізницею». Позитивних зрушень поки немає, оскільки у нас різні пріоритети: у міста – пасажир, а в «Укрзалізниці» – вантажні перевезення. Проте ми не здаємося і впевнено йдемо до перемоги!» – зазначив Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]