Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник взяв участь у 98-у засіданні Бюро Міжнародної асоціації мерів франкомовних міст (AIMF)

28 квітня 2023 року, 17:08

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник взяв участь у дебатах на тему «Мери та місцева демократія в умовах дезінформації та мови ворожнечі», які відбулися в рамках 98-у засідання Бюро Міжнародної асоціації мерів франкомовних міст (AIMF).

«Ми поділяємо головні принципи франкофонії – простір демократії, поваги і розмаїття. У сучасному світі місцеві громади і міста набувають дедалі більшої ваги у розвитку сучасної демократії. Дедалі вагомішою стає дипломатія міст. Асоціація мерів міст франкофонії це також середовище досвіду, експерти у сфері належного місцевого врядування та децентралізованого співробітництва», – підкреслив Микола Поворозник.

За його словами, мета участі представників Києва у заході – доведення до учасників об’єктивної інформації щодо військової агресії російської федерації в Україні, обмін думками про важливу роль міст у захисті демократії та її цінностей перед обличчям тоталітаризму, дезінформації та мови ненависті, які несе сьогоднішня російська агресія.

«Незважаючи на агресію росії, Київ живе, розвивається, рухається в майбутнє. Відновлюється інфраструктура, пошкоджена російськими ракетними атаками. Держава-агресор цієї зими не змогла нас заморозити – залишити без тепла та електроенергії. Цього не сталося завдяки підтримці наших партнерів, які ініціювали у грудні минулого року в Парижі міжнародну конференцію донорів на підтримку громадянської стійкості та критичної інфраструктури в Україні. І у цей важкий час для українців, які захищаються від неспровокованої збройної російської агресії, Україна на всіх міжнародних майданчиках уживає заходів, щоб представити світовому співтовариству об’єктивну інформацію щодо агресії рф проти Україні. Київ у рамках міжмуніципального співробітництва закликає долучитися до режиму санкцій проти агресора і обмежити його можливості вести загарбницьку війну, яка суперечить нормам та принципам Статуту ООН», – сказав Микола Поворозник.

Він зауважив, що росія веде військовий наступ на Україну і водночас вона веде інформаційний наступ на весь світ, поширюючи неправдиву інформацію з метою приховати свої злочини. Насправді росія використовує енергію, економічні ресурси та продовольство як зброю, роблячи перепони поставкам зерна та іншого продовольства з України тим країнам, які його конче потребують. Відтак, війна росії проти  України загрожує світовій стабільності, енергетичній та продовольчій безпеці.

«Наразі Київ переживає важкі часи через жорстоку та нелюдську війну російської федерації проти українського народу. Це найбільша катастрофа для нашого міста після закінчення Другої світової війни, і вона ще далека від завершення. Проте саме в часи найважчих випробувань людина знаходить справжніх друзів, і я з гордістю можу сказати, що увесь цивілізований світ підтримує Україну та Київ. Це і значна гуманітарна допомога, прийом біженців, організація логістичних хабів для транспортування гуманітарної допомоги та багато іншого», – зазначив Микола Поворозник.

Він подякував учасникам засідання за підтримку України та закликав міста франкофонії більш активно вступати в співпрацю з постраждалими від російської агресії українськими містами.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]