Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник взяв участь у церемонії покладання квітів до могили Невідомого солдата у парку Вічної Слави

06 листопада 2017 року, 12:33

 

Заступник голови КМДА Микола Поворозник взяв участь в урочистій церемонії покладання квітів до могили Невідомого солдата у парку Вічної Cлави. Захід відбувся у зв’язку з відзначенням 73-ї річниці визволення України та 74-ї річниці визволення Києва від фашистських загарбників.

В урочистостях також взяли участь представники центральних органів виконавчої влади, ветерани Другої світової війни, учасники антитерористичної операції.

«Сьогодні ми вшановуємо пам’ять тих, хто оберігав нашу землю під час Другої світової війни, тих хто загинув заради мирного неба над Батьківщиною і тих, хто з честю пройшов дорогу війни та вистояв у боях. На жаль, сьогодні питання цілісності нашої держави знову актуальне. Тож пам’ятаймо та вшановуймо тих, хто ціною свого здоров’я і навіть життя, оберігають нас із вами від агресора», – наголосив Микола Поворозник.

 

Довідково.

У перший день війни, 22 червня, Київ було піддано масованому бомбардуванню німецькою авіацією. Починаючи з вересня 1941 року і до листопада 43-го, впродовж 778 днів, столиця України була окупована ворогом. Головні події у битві за Київ розгорнулися наприкінці вересня – на початку жовтня 1943 року. У воєнних подіях брали участь 1, 2, 3 та 4-й Українські фронти.

Центром бойових дій став район середньої течії Дніпра. Під безперервним вогнем артилерії та ударами авіації противника воїни були змушені форсувати цю найбільшу на їхньому бойовому шляху водну перепону. Людські жертви становили майже 500 тисяч осіб.

Битва за Київ стала виявом масового героїзму. Поруч із солдатами з ворогом воювали партизани і підпільники – другий фронт.

6 листопада 1943 року зруйнована і спустіла столиця була врятована. Ця великомасштабна операція стала центральною подією в битві за Україну. Вона стоїть у ряду тих битв, що вирішили долю Другої світової війни.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]