Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник взяв участь у заходах із нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (+фото)

09 травня 2019 року, 10:39

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник взяв участь у заходах з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

8 травня Микола Поворозник долучився до акції «Перша хвилина миру», яка відбулася біля Національного музею історії України у Другій світовій війні за участю Президента України Петра Порошенка, урядовців, військовослужбовців, представників релігійних конфесій та громадськості. У рамках акції Президент України оголосив символічну «Першу хвилину миру».

Саме цього дня 1945 року набув чинності Акт про капітуляцію Німеччини. В Україні День пам’яті та примирення офіційно відзначають з 2015 року. Символом пам’яті жертв Другої світової війни став червоний мак.

Сьогодні, 9 травня, у парку Вічної Слави вшанували пам’ять загиблих з нагоди 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Микола Поворозник разом із Президентом України Петром Порошенком, членами Уряду та ветеранами поклав квіти біля могили Невідомого солдата. Також в урочистостях взяв участь керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний. Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

У рамках заходу військовий оркестр виконав Державний Гімн України, воїни Почесної варти відсалютували залпами та пройшли перед монументом урочистим маршем.

Фото акції «Перша хвилина миру» – за посиланням

Фото церемонії покладання квітів до могили Невідомого солдата – за посиланням

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]