Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник взяв участь в урочистому зібранні Спілки Самаритян України Київського Об’єднання

15 червня 2018 року, 15:41

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник взяв участь в урочистому зібранні з нагоди відзначення 25-річчя Спілки Самаритян України Київського Об’єднання. Під час заходу він вручив заохочувальні відзнаки Київського міського голови разом із нагрудним знаком «ЗНАК ПОШАНИ» і вітальні листи від Київського міського голови.

«25 років завдяки німецьким друзям, самаритянам Спілка Самаритян України Київського Об’єднання допомагає вирішувати важливі соціальні і медичні питання у столиці. Усі ці роки німецькі друзі були з громадою Києва, переймались нашими проблемами і не шкодували сил і часу на нашу спільну справу. Зроблено багато важливих корисних справ. Адже головне не тільки матеріальна допомога, а й щоб люди не були залишені наодинці зі своїми проблемами», – зазначив Микола Поворозник.

За його словами, Спілка Самаритян України Київського Об’єднання є одним із надійних партнерів міської влади і спільно працює із департаментами КМДА над вирішенням проблем у сферах соціального, медичного обслуговування та допомоги найуразливішим малозабезпеченим верствам населення.

«За активної участі Спілки Самаритян України, європейських Самаритянських об’єднань, урядів Вільної держави Баварія та України у період із 1993 до 2018 років було втілено немало проектів. Наприклад: створено Український медичний центр реабілітації дітей із органічними ураженнями нервової системи. Організовано навчання та підвищення кваліфікації столичних медиків у Німеччині. Декілька київських лікарень безкоштовно отримали нове, вкрай необхідне обладнання. Створено служби, які допомагають у догляді за літніми людьми», – розповів Микола Поворозник.

Він зазначив, що спілка за останніх 4 роки надала внутрішньо переміщеним та постраждалим унаслідок конфлікту громадянам гуманітарну допомогу від Уряду Німеччини на загальну суму 5 млн євро. Це найнеобхідніші продукти харчування, засоби гігієни, одяг і взуття, медикаменти та медичні засоби, теплі ковдри та постільна білизна.

«Від себе особисто і від громади Києва висловлюю вдячність самаритянам Німеччини за багаторічну підтримку Спілки Самаритян України, за всі зусилля у розвитку соціальної сфери української столиці. Ми вдячні за ваш внесок і за те, що ви протягом 25 років були поруч зі Спілкою Самаритян України Київського Об’єднання. Ми це цінуємо! І бажаю миру, енергії та сил на добрі справи, добробуту!» – сказав Микола Поворозник.

 

Довідково.

Із нагоди відзначення 25-ї річниці з дня заснування Спілки Самаритян до Києва прибули делегації співзасновників та партнерів із Вільної Землі Баварії та міста-побратима Мюнхена, а також із Федерального Союзу Робітничих Самаритян Німеччини м. Кельн, із країн Латвії.

Інтернаціонал самаритян – це європейське об’єднання неурядових організацій незалежних від політичних партій та конфесій, які зайняті у сфері надання соціальної, медичної допомоги та першої допомоги при нещасних випадках та захворюваннях, і які відчувають свій зв’язок із історичним Самаритянським рухом.

Урочисте зібрання з нагоди відзначення 25-річчя Спілки Самаритян України Київського Об’єднання

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]