Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Мінюст задовольнив скаргу міської влади та скасував рішення про право користування на 74,4 гектара землі на Осокорках

06 листопада 2021 року, 13:42

Міністерство юстиції України задовольнило скаргу Департаменту земельних ресурсів та скасувало рішення приватного нотаріуса про право постійного користування на земельну ділянку за ТОВ «Агрофірма Зодіак». Йдеться про 74,4 гектара землі біля озера Тягле в Дарницькому районі.

«Чорному реєстратору», який приймав це рішення, анульовано доступ до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Тобто, він більше не зможе протиправно реєструвати права на майно.

«Київська міська влада продовжує відстоювати інтереси територіальної громади Києва та очікує від Держгеокадастру відповідних рішень щодо скасування державної реєстрації неіснуючої земельної ділянки. Дякуємо Міністерству юстиції України за оперативну реакцію! Епоха «чорних реєстрацій» повинна закінчитися!», – заявив заступник голови КМДА і керівник цифровізації Києва (CDTO) Петро Оленич.

Нагадаємо, що напередодні Департамент земельних ресурсів встановив, що приватний нотаріус протиправно зареєстрував право постійного користування на земельну ділянку площею 74,4 гектара у Києві. Рішення було винесене на підставі Державного акту, виданого 1946 року Виконавчим комітетом Києво-Святошинської районної Ради депутатів трудящих.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]