Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада Києва опрацьовує питання будівництва комплексу з переробки відходів, що включатиме і переробку відпрацьованих батарейок – Петро Пантелеєв

26 серпня 2020 року, 17:43

Місто завершує роботу над Регіональним планом управління відходами, який включатиме низку заходів для цивілізованого вирішення питання утилізації відходів. Незабаром відбудеться його презентація. Місто, зокрема, опрацьовує питання будівництва переробного комплексу, який також передбачатиме безпечну утилізацію відпрацьованих батарейок і поводження з хімічними відходами. Це питання нині обговорюється спільно із профільним міністерством Про це під час «прямої лінії» у  КП в Україні повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Кілька місяців тому, спільно з комунальним підприємством «Київкомунсервіс»,  відправили першу партію батарейок на переробку до Румунії. Зібрали та відвантажили понад 70 тонн. На жаль, утилізувати такі відходи в Україні ми не можемо, оскільки немає відповідних потужностей. Тому  спільно з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України обговорюємо створення такого стратегічно важливого об’єкту, що буде спрямований на поводження з хімічними відходами», – зауважив заступник голови.

За його словами, це  вперше в Україні, коли місто Київ і муніципальне підприємство зібрало та вивезло за межі країни таку кількість батарейок. І в цьому напрямку столиця планує працювати більш системно.

Нагадаємо, що «Київкомунсервіс» відвантажило для відправлення понад 70 тонн батарейок, що будуть відправлені на переробку на завод GreenWEEE (Румунія).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]