Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада Києва прагне зробити англійську мову доступнішою всім школярам

04 серпня 2016 року, 10:22

Міська влада столиці прагне, щоб всі школярі Києва мали доступ до вивчення англійської мови. Про це йшлося під час зустрічі першого заступника КМДА Геннадія Пліса з представниками управлінь освіти, освітніх організацій та Capital English. Так, робоча група, яку створюють при КМДА, повинна напрацювати пропозиції щодо методів упровадження загальнодоступної іноземної мови на безоплатній основі у всіх районах столиці.

«Звичайно, у нас є навчальні заклади, де рівень викладання та успішності дітей надзвичайно високий, – каже Геннадій Пліс. – Ми гордимося тим, що Київ посідає лідируючі позиції у рейтингах викладання та учнівських знань, однак ми також знаємо, що, скажімо, діти, які навчаються у школах центральної частини міста, мають значно більші можливості. Ми хочемо змінити це, адже талановиті діти є скрізь, і уважні педагоги допомагають їм не лише здобути необхідні знання, але й визначитися із майбутнім, для якого англійська – більш ніж необхідна», – переконаний Геннадій Пліс.

Він доручив робочій групі вивчити можливості для факультативного викладання іноземної мови при школах.

«Цей проект має бути втілений у життя уже найближчим часом, – переконаний перший заступник голови КМДА. – Ми готові співпрацювати із фондами та програмами, щоб мати реальний результат уже найближчим часом, бо Київ потребує освічену молодь».

За даними управління освіти, 86% столичних школярів вивчають англійську мову, яку викладає майже 3 тисячі педагогів. На нинішній навчальний рік у столичних школах є 61 вакансія, а за свою працю вчитель отримує в середньому від 2,5 до 4,7 тис. грн.

Нагадаємо, з осені минулого року в столиці вже успішно працює проект Capital English, який було створено завдяки підтримці партнерів та волонтерів, при цьому з бюджету не витратили жодної копійки. Партнерами Проекту Capital English є Британська Рада в Україні, мовні школи IQ Planet та Speak Up, Cambridge Assessment, 10 Minute School, платформа It's Quiz, Kyiv Lions Club та компанія SendPulse. Крім того, навесні цього року Мер Києва Віталій Кличко презентував проект Capital English for Police в Головному управлінні Національної поліції в місті Києві. Пізніше, наприкінці травня він взяв участь у масовому уроці англійської мови, який відбувся в Києві на Софійській площі та в інших містах України.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]