Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада нагадує про заборону відвідування лісів, щоб не допустити ризиків виникнення пожеж

06 травня 2022 року, 13:59

Міська влада нагадує: продовжує діяти заборона відвідувати столичні ліси – як пішки, так і за допомогою транспортних засобів, зокрема і велосипедів. Громадяни нестимуть адміністративну відповідальність за порушення, а тим більше за розведення багаття чи підпали на території лісів. Штраф за це для громадян може сягати кілька десятків тисяч гривень. Про це під час наради із залученими до ліквідації лісових пожеж службами та підрозділами заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Ми входимо в період підвищеного ризику виникнення лісових пожеж. Лісопаркові господарства вже проводять превентивну роботу, щоб уникнути пожеж у лісах. Сформовано 11 підрозділів лісівників для виявлення та участі в ліквідації пожеж, підготовлені 20 спецавто і тракторів, 10 спостережних вишок. Адже раннє виявлення займання дає можливість оперативно локалізувати та не допустити поширення пожежі.

Але наше головне завдання – не допустити пожеж.  І, сподіваюсь, громадяни з усією відповідальність і розумінням поставляться до заборони сьогодні відвідувати ліси. Частина лісових територій була зоною бойових дій і там можуть залишатись вибухонебезпечні матеріали, що суттєво ускладнює для міських служб процес ліквідації пожеж та їхніх наслідків. Маємо понад 30 тисяч гектарів лісу, за які відповідають міські служби. Нам необхідно вжити всіх заходів задля безпеки, зокрема, рятувальників, які ліквідовуватимуть пожежі», – сказав Петро Пантелеєв.

Він акцентував увагу на невідворотності покарання для тих, хто порушуватиме заборону, створюючи небезпеку як для себе, так і для рятувальників і лісівників.

«На жаль, днями сталось кілька надзвичайних ситуацій у Київські області, пов’язаних із пожежами. Нам необхідно бути готовими до реакції на подібні виклики в Києві та приміській зоні. Саме тому працюємо в умовах посиленої готовності та необхідності залучити піротехнічні підрозділи під час ліквідації пожеж», – зазначив заступник голови КМДА.

Нагадаємо, що згідно з розпорядженням Київського міського голови № 164 на період дії воєнного стану населенню заборонено відвідування лісів у Києві, а також в’їзд до них транспортних засобів та іншої техніки.

Винятком є транспорт і техніка, які використовуються Збройними Силами України, Держприкордонслужбою України, Державною спеціальною службою транспорту, Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України, Національною гвардією України, Службою безпеки України, Службою зовнішньої розвідки України, Міністерством внутрішніх справ України, Управлінням державної охорони України, іншими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, постійними лісокористувачами.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]