Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада посилить контроль над використанням бюджетних коштів – Микола Поворозник

21 лютого 2018 року, 17:58

Міська влада посилить контроль над використанням бюджетних коштів структурними підрозділами КМДА та районними державними адміністраціями. Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час доповіді на розширеному засіданні Колегії Київської міської державної адміністрації.

«Виходячи із наведених показників економічного розвитку міста у минулому році, з упевненістю можна сказати, що за основними параметрами більшості галузей економіки досягнуті вищі результати, ніж у 2016 році. Проте, основна мета моєї промови – закцентувати увагу на недоліках, які подекуди мали місце при реалізації завдань із розвитку міста, і головне – зробити правильні висновки для недопущення їх у поточному році. Забезпечення своєчасного прийняття правильних управлінських рішень щодо ефективного використання бюджетних коштів для досягнення конкретних, ще більш позитивних результатів у розбудові міста», – наголосив Микола Поворозник.

Він зауважив, що для уникнення повторення подібних ситуацій управлінці у місті мають застосовувати системні підходи.

«Я говорю про зважену та реалістичну підготовку бюджетних запитів, спрямовану на досягнення максимального ефекту від кожної використаної гривні. Кожен із вас повинен розуміти, що проектно-кошторисна документація має бути розроблена оптимально з урахуванням потужності підрядної організації, аби у майбутньому уникнути корегувань, які зазвичай затягують строки введення об’єктів у експлуатацію. Також необхідно складати реалістичні графіки виконання робіт на рік. Особливо це стосується об’єктів, на яких проводяться роботи за певних погодних умов: благоустрій парків, скверів, ремонт доріг, покрівель та інше. Окремо необхідно звертати увагу на визначення замовника та складання ним технічного завдання на будівництво, реконструкцію чи капремонт об’єкту, яке, насамперед, має відповідати реальним потребам киян. Важливим для ефективного та економного використання бюджетних коштів є підхід до вибору підрядника, контроль над підбором матеріалів і, власне, контроль за самим виконанням робіт», – наголосив Микола Поворозник.

Він зазначив, що вважає за доцільне з цього року запровадити комплексну перевірку головних розпорядників коштів. Розпочати перевірку на предмет виконання бюджету та Програми економічного і соціального розвитку м. Києва за поточний рік Микола Поворозник пропонує із райдержадміністрацій.

«Наша з вами головна мета – досягти системного вивіреного підходу до планування та прийняття управлінських рішень, із розумінням якого кінцевого результату і в які терміни ми прагнемо досягти. І безумовно – забезпечення своєчасності та ефективності реалізації уже прийнятих рішень», – підсумував Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]