Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада працює над забезпеченням умов для реабілітації майже 12 тисяч дітей з інвалідністю, які проживають у Києві

11 листопада 2021 року, 15:02

Міська влада працює над забезпеченням умов для реабілітації майже 12 тисяч дітей з інвалідністю, які проживають у Києві. Низка відповідних закладів для реабілітації дітей та осіб з інвалідністю з’явиться вже до кінця року. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Вона зазначила, що за даними Міністерства охорони здоров’я, в Україні проживає 162923 дитини з інвалідністю, із них 11787 дітей або 7,3% – мешкають у Києві.

«У столиці за три роки кількість дітей з інвалідністю збільшилася на понад 700 осіб – до майже 12 тисяч. Із них 6852 – хлопців та 4935 – дівчат. Найбільше проживають у Дарницькому (1725), Деснянському (1682) та Святошинському (1515) районах. Найменше – у Печерському районі (289 дітей). Кожен із них потребує реабілітації, і ця потреба зростає, що вимагає від міста забезпечення відповідних умов. Саме тому ми почали створення низки закладів реабілітації дітей та осіб з інвалідністю. Частина таких закладів з’явиться вже до кінця цього року», – повідомила Марина Хонда.

За її словами, два нові відділення комплексної реабілітації з’являться в Оболонському (вул. Вишгородська, 54) та Дарницькому (Харківське шосе, 156) районах. Також розпочалася реконструкція будівель за адресами проспект Правди, 4 та вулиця Закревського, 3, де буде створено нові сучасні центри комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю. У 2022 році також почнеться створення нового Центру комплексної реабілітації в Солом’янському районі (вул. Михайла Донця, 18-А), проектування та реконструкція центру в Святошинському районі (вул. Якуба Коласа, 8-А) та капітальний ремонт нового відділення реабілітації в Шевченківському районі (вул. Зоологічна, 3).

Марина Хонда також нагадала, що у жовтні в Дарницькому районі було відкрито перше в місті відділення професійної та трудової реабілітації осіб з інвалідністю віком від 18 років.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]