Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада розпочала перевірку роботи систем відеоспостереження у школах та дитячих садочках Києва (+відео)

22 жовтня 2018 року, 15:17

18 жовтня під час сесії Київської міської ради мер Віталій Кличко надав міським службам доручення перевірити системи відеоспостереження в усіх столичних школах, садках та інших навчальних закладах. Наразі такі перевірки розпочато. Про це під час брифінгу повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

«Усі дитячі садки та школи Києва обладнані системами відеоспостереження, дані з яких передаються до міського дата-центру. Цими даними користуються правоохоронні органи. Після доручення мера було створено робочу групу із перевірки роботи системи», – сказав Юрій Назаров.

Адміністратором системи відеоспостереження є комунальне підприємство «Інформатика». Дані, отримані з засобів відеофіксації, зберігаються у системі протягом 30 календарних днів, а потім автоматично знищуються.

Система відеоспостереження є частиною комплексних цільових програм «Електронна столиця» і профілактики та протидії злочинності «Безпечна столиця».

Станом на сьогодні встановлено 2006 камер відеоспостереження на 938 об’єктах: дитячих садочках та школах. Найбільше встановлено у Солом’янському районі – 280 камер на 120 об’єктах.

«Три роки поспіль міська влада проводить комплексну роботу щодо посилення безпеки у закладах освіти столиці. У рамках міської цільової програми «Освіта Києва: 2016–2018» місто передбачило 19,3 млн грн на встановлення та обслуговування тривожних кнопок у дитячих садочках Києва. За три роки тривожними кнопками оснащені усі дошкільні заклади освіти та майже всі школи», – зазначила під час конференції директор Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян.

Вона додала, що також усі заклади освіти столиці у минулому році були обладнані відеокамерами зовнішнього спостереження.

Майже усі новобудови, що здаються наразі в експлуатацію, обладнані не тільки камерами зовнішнього спостереження, але і внутрішнього. До прикладу, навчально-виховний комплекс «Ерудит», що був відкритий у 2017 році, обладнаний 90 камерами у приміщенні школи за бюджетний кошт, школа № 334, що введена в експлуатацію цього року, обладнана 158 камерами внутрішнього спостереження та 33 камерами зовнішнього, садочок № 315 – 42 камерами внутрішнього та 20 камерами зовнішнього спостереження на території закладу освіти.

Зазначимо, що у закладах освіти столиці працює майже 3,5 тисячі сторожів. За обрахунками Департаменту освіти і науки, спеціалізована охорона закладів освіти Києва при штаті в одну одиницю, обійдеться місту не менше ніж у 700 млн грн на рік. А саме, на охорону дитячих садочків – 367 млн грн, на охорону шкіл – 301 млн грн, на охорону позашкільних закладів освіти – 28 млн грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]