Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада встановить у будинках киян охоронні системи для захисту лічильників та ліфтового обладнання – Петро Пантелеєв

26 жовтня 2016 року, 15:02

Для того, щоб захистити теплові лічильники від крадіжок, кияни можуть оснастити будинок сигналізацією. Міська влада візьме на себе встановлення такого обладнання, а мешканці оплачуватимуть подальше його обслуговування. Про це за результатами тематичної наради повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Участь у нараді взяли представники Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА, директор СВП «Київські теплові мережі» ПАТ «Київенерго» Євген Глушак, заступник начальника Управління поліції охорони в місті Києві Володимир Артюшенко.

За словами Петра Пантелеєва, місто провело службові перевірки щодо фактів крадіжок.

«Я доручив комунальним службам забезпечити технічні заходи захисту приладів обліку, такі як металеві каркаси, встановлення замків на дверях тощо. Це, звичайно, ускладнює роботу зловмисникам, але гарантованого захисту не забезпечує. Ми пропонуємо людям підійти більш комплексно до питання захисту будинку. Щоб встановити в ньому охоронну систему, кияни можуть звернутися за телефоном 1557 (044 500 15 57 – з мобільного) і залишити заявку (дивіться алгоритм звернення). Ми надаємо необхідні інструкції, однак рішення має бути прийняте на загальних зборах більшістю мешканців, не менше 75% від загальної кількості співвласників. Після цього ми розпочинаємо спільну роботу, яка стосується організаційного та технічного виконання проекту», – заявив заступник голови КМДА.

У ПАТ «Київенерго» заявляють, що кількість вкрадених і понівечених лічильників постійно зростає.

«У 2016 році понівечено 241 лічильник тепла. Крадіжки відбуваються переважно там, де вхід у підвал розташований ззовні, а не в під’їзді. Злочинці вирізають деталі з кольорових металів із вузла обліку теплової енергії, вартість яких може складати 300-500 грн. Тоді як відновлення працездатності вузла коштує 10-15 тис. грн», – пояснює директор СВП «Київські теплові мережі» ПАТ «Київенерго» Євген Глушак.

Заступник голови КМДА нагадав, що в семи столичних будинках, які обслуговуються комунальними ЖЕКами, такі системи функціонують.

«У теплових пунктах будинків, де розташовуються лічильники, в ліфтових відділеннях встановлено датчики. Сигнал про вторгнення до цих приміщень буде надходити до місцевого відділення поліції. Вартість обслуговування у тих будинках, де вже працює система складає 4-5 гривень. Але розмір абонплати залежить від кількості об’єктів, що беруться під охорону. Часто встановлення системи захисту включає встановлення дверей і замків, спеціальних датчиків, які не реагують на роботу ліфтового обладнання, яке часто може ставати причиною помилкових викликів», – зазначив Петро Пантелеєв.

Усього в столиці вкрадено 407 лічильників тепла. У 2016 році кількість вкрадених приладів обліку становить 241 одиницю.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]