Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська житлово-комунальна інспекція Києва розпочала щорічну перевірку готовності  житлових будинків до опалювального сезону – Петро Пантелеєв (+фото)

07 вересня 2021 року, 17:02

Муніципальна житлово-комунальна інспекція Києва (Управління самоврядного контролю КМДА) розпочала серію перевірок готовності будинків до опалювального сезону. До кінця вересня інспекції проведуть у всіх районах міста. Перевірятимуть стан підвалів, місць загального користування, зокрема, стан вікон та дверей, а також технічний стан інженерних систем. Про це під час однієї із таких інспекцій на вулиці Туполєва у Шевченківському районі повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«У Києві понад 11 тисяч житлових будинків, і всі вони повинні бути готові до початку опалювального сезону. Кожен управитель, незалежно від форми власності – комунальної, приватної, ОСББ, ЖБК тощо – повинен розуміти свою відповідальність перед мешканцями за вчасну і якісну підготовку до зими. Від цього залежить надійність та оперативність входження в опалювальний сезон», – повідомив Петро Пантелеєв.

Він зазначив, що інспектори міської житлово-комунальної інспекції перевірятимуть звіти готовності районів на практиці.

«Усі паперові звіти мають бути підтверджені практичними перевірками. Сьогодні ми перевіряємо мікрорайон Нивки, вулицю Туполєва, 16-Д та 22, звідки отримали низку скарг про залиття підвалів та стан каналізаційних мереж, аварійний стан піддашків тощо. Фіксуємо відсутність системних обходів з боку обслуговуючої компанії. До кінця тижня зауваження інспекції мають бути виконані керуючою компанією та працівниками локальної дільниці, інакше – будемо приймати дисциплінарні й кадрові рішення», – зазначив заступник голови КМДА.

Петро Пантелеєв наголосив, що перевірки на предмет готовності до зими наразі активно проводять у всіх 10 районах.

Перевірка житлових будинків столиці на предмет підготовки до зими

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]