Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міські сервіси та послуги стануть доступнішими для всіх категорій громадян завдяки гендерно орієнтованому підходу до планування розвитку столиці – Вячеслав Панченко 

19 вересня 2022 року, 11:34

Міські сервіси та послуги стануть доступнішими для всіх категорій громадян завдяки гендерно орієнтованому підходу до планування розвитку столиці. Такий підхід передбачає ретельний аналіз потреб різних груп жінок і чоловіків та сприяє більш адресному наданню публічних послуг. Про це під час наради щодо внесення змін та розробки міських цільових програм сказав перший заступник директора Департаменту економіки та інвестицій КМДА, заступник голови Експертної ради з питань гендерної інтеграції Вячеслав Панченко.  

 «Ретельне вивчення потреб різних груп киян дозволить планувати міський розвиток таким чином, щоб кожен у місті почувався комфортно: і жінка похилого віку, і молодий батько, і учень молодших класів, і внутрішньо переміщена особа, і власниця домашньої тварини. Особливо актуальним це є зараз, бо війна спричинила появу запитів на задоволення нових потреб від різних категорій громадян», – пояснив Вячеслав Панченко. 

 У 2022-2023 роках заплановано внесення змін до одинадцяти міських цільових програм, а також розробка нових, у яких має бути врахований гендерно орієнтований підхід.

«Тож міські сервіси та послуги ставатимуть рівно доступними та водночас ще більш адресними. Це сприятиме ефективнішому використанню бюджетних коштів. Також оцінюватиметься вплив міських цільових програм на підвищення якості життя киян. Щодо цього, зокрема, підготовлено зміни Порядку розроблення, затвердження та виконання міських цільових програм», – зазначив Вячеслав Панченко. 

Участь у нараді, ініційованій Управлінням з питань гендерної рівності Департаменту соціальної політики, взяли участь спеціалісти та спеціалістки управлінь та департаментів КМДА, які є розробниками міських цільових програм. У рамках гендерно орієнтованого підходу бюджетного планування у структурних підрозділах КМДА будуть проведені консультації.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]