Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Місто-герой Київ пишається своїми воїнами і безмежно вдячне кожному за право жити на рідній землі – Володимир Слончак

07 травня 2019 року, 17:29

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Слончак привітав ветеранів війни, учасників антитерористичної операції, які знаходяться на лікуванні у Київському міському клінічному госпіталі з 74-ою річницею перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

«Ця перемога дісталася нечувано дорогою ціною – ціною мільйонів життів наших співвітчизників. У ці дні ми віддаємо шану всім тим, хто у жорстокій битві виборював нашу свободу, хто захищав рідну Українську землю від нацизму. Ми вдячні вам – нашим визволителям, що героїчно відстояли наше невід’ємне право жити вільно на рідній землі. Подвиг ветеранів додає нам сил та наснаги у нинішній боротьбі за свободу, незалежність та суверенітет України. Ця пам’ять робить нас сильнішими», – сказав Володимир Слончак.

За його словами, цьогоріч до Дня перемоги на матеріальну допомогу пільговим категоріям спрямовано 37,6 мільйона гривень.

Зазначимо, що в Києві діє Міська цільова програма «Турбота. Назустріч киянам», за рахунок якої, зокрема ветеранам війни, учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам війни надаються: адресна матеріальна допомога, матеріальна допомога особам, які опинилися у складних життєвих обставинах, безкоштовне санаторно-курортне лікування, технічні засоби реабілітації, засоби особистої гігієни та здійснюється безкоштовне протезування.

Нагадаємо, що ветерани війни, які є одинокими (у т. ч. ті, що мають дітей непрацездатного віку або з інвалідністю) мають можливість отримати безкоштовно соціальні послуги в територіальних центрах соціального обслуговування (надання соціальних послуг) за місцем проживання.

Одинокі особи, які потребують сторонньої допомоги, можуть бути поселені на повне державне утримання до геріатричних установ (у Києві діє дві такі інтернатні установи: Київський пансіонат ветеранів праці на вул. Кубанської України, 2 та Київський геріатричний пансіонат на вул. Бударіна 11.

Для забезпечення культурного, правового, медичного та соціально-побутового обслуговування ветеранів та інвалідів війни, збройних сил, правоохоронних органів, ветеранів праці, залучення їх до суспільної діяльності, задоволення їх духовних потреб та інтересів у місті Києві діє Київський міський Палац ветеранів.

На базі закладу ветерани можуть безкоштовно отримати юридичні консультації, консультацію психолога, отримати послуги перукаря, медичні послуги. Також систематично проводяться різноманітні гуртки, культурно-просвітницькі заходи, діє школа волонтерів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]