Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Місто безоплатно встановило 59 квартирних лічильників соціально незахищеним киянам

04 липня 2017 року, 14:05

 

За ініціативою міської влади встановлено 59 квартирних лічильників холодної і гарячої води для пільгових категорій киян. Оснащення приладами обліку здійснюється в рамках міської програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2016-2018 роки» зусиллями комунального концерну «Центр комунального сервісу» спільно з Департаментом соціальної політики КМДА. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Менш ніж за півроку до «Центру комунального сервісу» із заявками звернулися 290 мешканців столиці. У результаті 59 безкоштовних квартирних лічильників – у помешканнях соціально незахищених киян. На черзі ще 199 погоджених на встановлення приладів обліку. Ця робота триває, оскільки наше завдання – допомогти встановити водоміри тим родинам, яким самотужки це зробити важко. Адже саме прилад обліку захищає споживача і забезпечує справедливість розрахунків за спожиту послугу», – зауважив Петро Пантелеєв.

За його словами, завдяки міській цільовій програмі «Турбота. Назустріч киянам» на 2016-2018 роки», згідно з рішенням Київради з місцевого бюджету виділено 10 млн грн на встановлення квартирних приладів обліку. Щоб встановити у квартирі такий прилад обліку, необхідно: звернутися за місцем проживання до «Центру комунального сервісу» або його точок прийому, які є у кожному мікрорайоні міста та надати пакет необхідних документів (копію паспорта України; копію довідки реєстраційного номера облікової картки платника податків; копію пенсійного посвідчення або посвідчення, що підтверджує статус представника пільгової категорії громадян, інші документи для деяких пільгових категорій, які вказані у тексті документу).

Право на безкоштовне встановлення лічильників мають кияни окремих пільгових категорій, а саме:

  • інваліди І групи (підгрупи А);
  • діти інваліди І групи (підгрупи А);
  • опікуни неповнолітніх дітей-сиріт;
  • інваліди І групи (підгрупи Б) та ІІ групи, одинокі непрацюючі пенсіонери, розмір пенсійної виплати яких не перевищує півтора прожиткових мінімуми доходів громадян для осіб, що втратили працездатність і ті, що перебувають на обліку в територіальних центрах соціального обслуговування м. Києва.

Отримати всю необхідну інформацію або консультацію щодо участі у програмі можна за телефоном гарячої лінії «Центру комунального сервісу» – (044)-247-40-40, або надіславши лист на електронну адресу: [email protected].

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]