Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Місто готове залучати спеціалістів до роботи у Київському дитячому кардіоцентрі та забезпечувати їх гідною зарплатнею – Олександр Харченко

09 жовтня 2020 року, 12:45

Місто готове залучати висококваліфікованих спеціалістів до роботи у Київському дитячому кардіологічному центрі та забезпечувати їх гідною зарплатнею. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Харченко під час огляду бази для кардіоцентру, який планують відкрити наступного року.

Олександр Харченко зазначив, що кардіоцентр створять на базі Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. І така співпраця важлива для міста, оскільки дає більше можливостей для підвищення кваліфікації лікарів чи співпраці з іноземними фахівцями.

«Це унікальний досвід взаємодії держави та територіальної громади міста Києва. Держава витрачає кошти на навчання та підвищення кваліфікації лікарів найвищих категорій, які оперують на дитячих маленьких серцях. На жаль, не всі висококваліфіковані спеціалісти – хірурги, кардіохірурги та дитячі хірурги, згодом мають можливість влаштуватися у профільний заклад. Створення Київського дитячого кардіологічного центру – це готовність міста залучати фахових лікарів, які пройшли високий рівень підготовки, забезпечувати їх заробітною платою і соціальними виплатами», – зазначив Олександр Харченко.

Нагадаємо, у вересні Київрада підтримали створення у столиці комунального некомерційного підприємства «Київський міський дитячий кардіологічний центр». Він буде розміщений у новому 4-поверховому корпусі біля Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України.

У міському кардіоцентрі діти зможуть отримати спеціалізовану кардіологічну та кардіохірургічну допомогу: діагностику, медикаментозне лікування та хірургічну корекцію вроджених вад серця та судин.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]