Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Місто підтримує бізнес у період карантину, утім підприємці не мають забувати про дотримання протиепідемічних норм – Олександр Харченко

15 грудня 2020 року, 18:08

Міська влада запровадила найбільший комплекс пільг щодо роботи бізнесу в період карантину та має намір продовжити їх, але бізнес має пам’ятати про свою відповідальність та дотримуватися протиепідемічних правил та норм. На цьому наголосив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олександр Харченко під час наради з бізнес-асоціаціями.

«Ми як місто зі свого боку ухвалили низку рішень, які спрямовані на підтримку суб’єктів господарювання на території Києва. З іншого боку, у наших рішеннях також чітко зазначено, що власники закладів мають дотримуватися санітарно-гігієнічних та протиепідемічних правил і норм. Насправді міська влада та бізнес сьогодні мають знайти компроміс, аби суб’єкти господарювання максимально комфортно пройшли протиепідемічні обмеження, але й так, щоб ця діяльність не призвела до збільшення кількості хворих», – підкреслив Олександр Харченко.

Він також повідомив, що Київська міська рада найближчим часом розгляне проект рішення за поданням Київського міського голови Віталія Кличка, що стосується підтримки суб’єктів господарської діяльності на період карантину.

«Ми зареєстрували новий проект рішення, який фактично продовжує до 30 червня комплекс заходів підтримки суб’єктів підприємницької діяльності, що запровадила у столиці міська влада. Окрім того, ми розширюємо це рішення від березня 2020 року. Зокрема, передбачена компенсація за час діяльності у повний локдаун. І, звичайно, передбачено продовження пільг, запроваджених у березні, що стосувалися і оренди комунального майна, роботи літніх та сезонних майданчиків закладів харчування тощо», – зазначив заступник голови КМДА.

Нагадаємо, що Віталій Кличко раніше звернувся до уряду невідкладно розробити і запропонувати механізми компенсацій і пільг для бізнесу.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]