Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Муніципальна книгарня «Сяйво книги» ініціює збір книг для українських переселенців у Чехії

15 червня 2022 року, 9:39

Муніципальна книгарня «Сяйво книги» ініціює збір книг для українських переселенців, які знайшли тимчасовий прихисток у Чехії.

Як зазначає КП «Міський магазин», з перших днів повномасштабної російсько-української війни мільйони людей були змушені залишити територію держави та виїхати до країн Європи.

«У цей складний воєнний час ми захищаємо не лише свій суверенітет та територіальну цілісність, а й національну ідентичність. Ворог прагне знищити нашу культуру, мову та історію. Українці – єдиний народ і мають спільно боронити та розвивати свою культуру. Тому ми ініціювали благодійну акцію для забезпечення книгами українських біженців, які вимушено покинули домівки, щоб вони почувались якомога комфортніше в чужому мовному середовищі. Кияни та гості міста можуть придбати літературу українською мовою у книгарні або принести з власної домашньої колекції. Згодом усі зібрані книги буде передано до бібліотеки міста Пршибрам (Чехія). Любимо Україну та підтримуємо своїх», – розповіли в КП «Міський магазин».

Благодійна акція збору книг триватиме до 30 червня за адресою: вул. Велика Васильківська, 6, муніципальна книгарня «Сяйво книги».

Літературу приймають винятково українською мовою.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]