Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Музей української діаспори відкриє виставку живописця Олекси Булавицького до 100-річчя від дня його народження

19 жовтня 2016 року, 12:17

20 жовтня о 16:00 у Музеї української діаспори відбудеться відкриття виставки «Земля надії» з нагоди 100-річчя від дня народження Олекси Булавицького (1916-2001) – живописця-пейзажиста, відомого представника української мистецької діаспори у США.

На виставці будуть представлені пейзажі та портрети художника, що належать до різних періодів його творчості, у тому числі ті, що раніше не експонувалися.

За даними Департаменту культури КМДА, Олекса Булавицький народився та виріс в Україні, де отримав мистецьку освіту та сформувався як художник.  Опинившись далеко за межами батьківщини, він лишився українським митцем, обравши українську тему провідною у своїй творчості. Віднайшовши перші поселення українців на «вільних землях» у Канаді, художник зміг зафіксувати старовинні осередки національної культури, творчо осмислив унікальний «феномен виживання» вихідців з України. За кілька сезонів протягом 50-70-х рр. у околицях Вінніпега художник створив понад 50 картин та етюдів, що є своєрідним знаком поваги представника «третьої хвилі» еміграції до українців-хліборобів «першої хвилі». На канадській землі, серед хуторів та сіл з назвами Сірко, Долина, Шевченко, Олеськів, Нью-Київ, Булавицький ніби вдруге в житті віднайшов та відкрив для себе Україну, яку майстерно відтворив у своїх пейзажах, позначених рисами імпресіонізму. Низка робіт була передана художником в Україну та стала основою колекції новоствореного музею.

Виставка працюватиме до 23 грудня. 

Місце проведення: Музей української діаспори, вул. Московська, 40-Б.

Куратор виставки: +380672345107 (Наталя Білоус).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]