Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Андріївському узвозі запустили інтерактивний маршрут із QR-кодами

31 жовтня 2018 року, 16:34

На Андріївському узвозі з`явився новий туристичний «розумний» маршрут: у бруківку вмонтовано QR-коди – матричні коди, які містять детальний опис туристичних об’єктів, розташованих поблизу.

До маршруту «Стежка Андріївським узвозом» включено 14 описів: Музей однієї вулиці, мурал «Відродження», Київський академічний театр «Колесо», Літературно-художній музей М. Булгакова, Київський академічний драматичний «Театр на Подолі», Замкова гора, житловий мікрорайон Воздвиженка, «Замок Річарда», найстаріший збережений дерев’яний будинок Києва, Музей-майстерня Івана Кавалерідзе, Алея художників, Андріївська церква, Старокиївська гора, Місто Володимира.

Проект реалізовано за сприяння Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації та одного з мобільних операторів.

«Київ розвиває концепцію smart-туризму, яка набуває популярності у світі, – зазначає заступник Голови Київської міської державної адміністрації Вячеслав Непоп. – Інтерактивні технології допомагають туристам освоювати нові маршрути, надають їм інформацію в зручному вигляді та знайомою мовою. Зараз описи доступні українською та англійською, але технології дозволяють цей список розширювати».

«QR-коди на Андріївському містять зображення котів, – додає начальник Управління туризму та промоцій КМДА Антон Тараненко. – Перші коти оселилися на узвозі задовго до городян і навіть задовго до появи самої вулиці. І дотепер кіт лишається «містичним провідником» по древньому Києву. Як і належить представникам цього незалежного виду, він гуляє сам по собі, але завжди не проти показати допитливим наймальовничіші куточки свого міста».

За вихідні з інтерактивним маршрутом знайомляться близько 500 туристів, що відповідає приблизно 25 екскурсійним групам. Популярність таких QR-маршрутів буде зростати із розповсюдженням технології.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]