Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На час ремонту ескалаторів на станції метро «Вокзальна» організують додаткові маршрути наземного транспорту

05 травня 2016 року, 10:56

На період планового капітального ремонту ескалаторів на станції метро «Вокзальна» міська влада розробила додаткові маршрути наземного транспорту. Також буде збільшено кількість рухомого складу на існуючих маршрутах відповідно до пасажиропотоку. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник під час робочого візиту на зазначену станцію метро.

Із 11 травня 2016 року на станції метро «Вокзальна» у цілодобовому режимі проводитиметься плановий капітальний ремонт ескалаторів. На час ремонту метрополітен буде змушений закривати станцію на вхід у пікові години.

«Із понеділка до четверга станція не прийматиме пасажирів з 7:00 до 9:30 та з 16:00 до 19:30, а в п’ятницю – з 7:00 до 9:30 та з 14:30 до 19:30. У суботу – з 7:00 до 9:00 ранку. Такий графік роботи обумовлено необхідністю підйому пасажирів зі станції на поверхню та уникнення скупчення людей на платформах. У зазначений час два з трьох ескалаторів працюватимуть тільки на підйом, один знаходитиметься в ремонті. Роботи планується закінчити до 6 вересня 2016 року», – сказав Микола Поворозник.

Для уникнення незручностей розроблено додаткові маршрути наземного транспорту для підвезення пасажирів до найближчих станцій метрополітену, а саме:

  • автобусний маршрут № 7к «Залізничний вокзал «Центральний» – станція метро «Університет»;
  • тролейбусний маршрут № 14к «Залізничний вокзал «Центральний» – станція метро «Олімпійська» – станція метро «Палац спорту».

Крім того, пасажири мають змогу скористатися існуючими маршрутами наземного транспорту:

  • автобусний маршрут № 5 «Залізничний вокзал «Центральний» – вул. Ізюмська»;
  • автобусний маршрут № 7 «Залізничний вокзал «Центральний» – Львівська площа»;
  • автобусний маршрут № 114 (R1) «Залізничний вокзал «Центральний» – вул. Милославська»;
  • тролейбусний маршрут № 12 «Залізничний вокзал «Центральний» –вул. Смолича»;
  • тролейбусний маршрут № 14 «Залізничний вокзал «Центральний» – Ботанічний сад»;
  • тролейбусний маршрут № 33 «Залізничний вокзал «Південний» – Мінський масив»;
  • трамвайний маршрут № 1 «Станція «Старовокзальна» – Михайлівська Борщагівка»;
  • трамвайний маршрут № 3 «Станція «Старовокзальна» – станція «Кільцева дорога»;
  • трамвайний маршрут № 15 «Вул. Старовокзальна – Автогенний завод»;
  • трамвайний маршрут № 18 «Вул. Старовокзальна – Контрактова пл.»;
  • Міська електричка.

«З метою інформування киян та гостей столиці у салонах рухомого складу наземного транспорту з 27 квітня розміщені інформаційні постери із повною інформацією про часи роботи та часи закриття руху на станції метро «Вокзальна». Крім того, у рамках співпраці з Укрзалізницею інформування пасажирів здійснюється на Центральному залізничному вокзалі, у вестибюлях метрополітену, біля кас у вигляді постерів. Звукові оголошення – на ескалаторах метрополітену, а також на Борщагівській лінії швидкісного трамваю та на магістральних маршрутах», – підсумував заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]