Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Деснянській водопровідній станції ліквідували умовний виток хлору

27 вересня 2016 року, 16:15

Сьогодні, 27 вересня, на Деснянській водопровідній станції столичні рятувальники відпрацьовували техніку дій при виникненні аварійної ситуації. Структурні підрозділи ліквідовували виток небезпечної хімічної речовини та надавали допомогу потерпілим.

Участь у заході взяли заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, голова Дніпровської райадміністрації Петро Онофрійчук, заступник генерального директора «Київводоканал» із технічних питань та перспективного розвитку В’ячеслав Бінд та інші.

За умовами навчань, на видатковому складі станції внаслідок пошкодження переливного трубопроводу стався умовний виток 10 кг хлору, що використовується для знезараження питної води. Постраждало дві особи.

Отримавши сигнал у диспетчерській станції, працівники оперативно розгорнули штаб із ліквідації наслідків аварії, поінформували відповідні підрозділи та керівництво «Київводоканалу», райдержадміністрації та КМДА, викликали фахівців ДП «Мобільний рятувальний центр ДСНС України» і Київську аварійно-рятувальну службу.

Після прибуття на місце та розвідки рятувальники винесли із зони зараження потерпілих, здійснили дегазацію та доправили їх до санітарного посту. Для пониження концентрації парів хлору на місці витоку рятувальники та підрозділи пожежної частини влаштували водяну завісу з гідрантів. Перевіривши загазованість зони аварії, рятувальники надали дозвіл працівникам станції увійти на територію складу.

«Деснянська водопровідна станція – надзвичайно важливий та небезпечний стратегічний об’єкт міста. Він розташований у гущі житлової забудови. Станція будувалася у 1981 році, обладнання вже достатньо застаріле, і саме від організації роботи з експлуатації та якісної організації залежить наскільки безпечною для всіх нас буде її робота. Хлор – дуже небезпечна речовина, яка може вражати легені, а у великій концентрації призводить до смерті людей. Тому сьогодні тут проводяться навчання з реагування на надзвичайну ситуацію на об’єкті», – заявив Петро Пантелеєв.

Він нагадав, що минулого року такі ж навчання проводили на Дніпровській водозабірній станції.

«Це регулярна робота міського штабу з надзвичайної ситуації. По-перше, рятувальники відточують свої навики, доводять їх до автоматизму. По-друге, усі недоліки краще виявити в форматі навчань, аніж під час реальної аварії», – підкреслив Петро Пантелеєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]