Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Контрактовій площі відкрили унікальний лабіринт для підвищення медіаграмотності (+фото)

07 жовтня 2022 року, 11:38

На Контрактовій площі відкрили лабіринт «Не віррр – перевіррр» – перший та унікальний проект в Україні, який розміщується в різних куточках країни та підвищує рівень медіаграмотності відвідувачів. Участь у відкритті взяла заступниця голови КМДА Марина Хонда. 

«В умовах війни інформаційний фронт є важливим напрямом боротьби. Необхідно уміти розрізняти дезінформацію, відрізняти факти від суджень і розпізнавати маніпуляції. Сьогодні Контрактовій площі встановили інтерактивний лабіринт «Не віррр – перевіррр». Така інсталяція навчить відвідувачів інформаційній та медійній грамотності, впізнавати дезінформацію та пропаганду. Сьогодні це все є необхідним, аби бути добре поінформованими, вимогливими та активними громадянами і наближати нашу перемогу», – зазначила Марина Хонда.

Лабіринт буде розміщено на Контрактовій площі протягом 10 днів. Після цього він пересуватиметься іншими регіонами України. Інтерактивний лабіринт встановлено в рамках проєкту «Мріємо та діємо» Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства молоді та спорту за фінансової підтримки UASID.

Довідково. 

У лабіринті «Не віррр – перевіррр» за допомогою реальних сценаріїв і завдань візитери можуть отримати практичні знання та навички безпеки в інформаційному просторі. 12 тематичних блоків сформульовані таким чином, аби допомогти учасникам здобути компетентність інформаційної та медійної грамотності та вдосконалити навички критичного сприйняття інформації, стійкості до зовнішніх і внутрішніх впливів пропаганди, розпізнавати спроби маніпулювати інформацією та емоціями, відрізняти факти від суджень. Все це є необхідним, аби бути добре поінформованими, вимогливими та активними громадянами, здатними протистояти маніпулятивній пропаганді та дезінформації, що своєю чергою сприятиме більш згуртованій та стійкій Україні.

Лабіринт для підвищення медіаграмотності

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]