Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На квартири для дітей-сиріт у наступному році закладено 49 мільйонів гривень

24 грудня 2020 року, 20:22

На закупівлю квартир для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у 2021 році Київрада заклала 49 мільйонів гривень. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«За останні три роки з міського бюджету було придбано понад 160 квартир для дітей-сиріт та осіб з їх числа. Поряд із тим, у черзі на позачерговий квартирний облік перебуває понад 380 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За виділені кошти будуть придбані ще близько 50 квартир», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що місто щомісячно виплачує матеріальну допомогу дітям-сиротам та дітям, над якими встановлено опіку чи піклування. Розмір виплат становить від 1000 до 1500 гривень залежно від категорії.

Також місто підтримує та пропагує сімейні форми виховання. На сьогодні в Києві вже функціонує 26 дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ), у яких виховуються 182 дитини. У наступному році буде відкрито ще три нові ДБСТ та Центр соціальної підтримки дітей та сімей, на базі якого функціонуватимуть соціальні квартири для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Нагадуємо, на обліку Служби у справах дітей та сім’ї перебуває 2377 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Із них 2181 дитина виховується у сімейних формах.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]