Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Лісовому масиві майже 8 000 м² землі повернуто київській громаді

08 жовтня 2021 року, 12:25

У Деснянському районі звільнили понад 7 800 м² площі від незаконно встановлених тимчасових споруд. Загалом демонтували понад 110 тимчасових споруд. Про це повідомив директор Департаменту міського благоустрою Тимур Ткаченко.

«Демонтаж незаконно встановлених тимчасових споруд розпочався ще наприкінці літа. Через масштабність – специфіку конструкцій та їхню значну кількість, роботи тривали майже півтора місяці. На штрафмайданчики комунального підприємства вже перевезено понад 110 тимчасових споруд. Зараз демонтаж на фінальному етапі. Також залишилося вивезти сміття з локації, якого, до речі, за час проведення демонтажних робіт було багато. Лише за останній тиждень вивезли майже 50 вантажівок», – прокоментував Тимур Ткаченко.

Фахівці КП «Київблагоустрій» демонтують виключно ті споруди, що не мали жодних дозвільних документів. Більшість з них розміщувалась на комунальній землі, зокрема, на території КНП «Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги». Окремі споруди розташовувалися на тротуарах та навіть на проїжджій частині.

Усього демонтували понад 110 незаконно встановлених тимчасових споруд, загальна займана площа яких становила понад 7800 м². Роботи проводилися на 5 локаціях:

  • вул. Миропільська, 2 (зі сторони вул. Братиславської) – звільнено близько 1 045 м² комунальної землі;
  • вул. Миропільська, 2 – 4 872 м² землі КНП «Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги»;
  • вул. Миропільська, 2 – 1 237 м² земельної ділянки, що належить КНП «Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги»;
  • вул. Шолом-Алейхема – 217 м², зокрема тротуар та проїжджу частину;
  • вул. Миропільська, 6-8 – близько 475 м² території, зокрема, від незаконно встановлених тимчасових споруд звільнили тротуар.

Як зазначив в.о. директора КП «Київблагоустрій» Микола Бойко, з балансоутримувачами вже проводиться робота щодо відновлення благоустрою на місці демонтованих тимчасових споруд. Під час виїзної наради, що відбулася 5 жовтня, разом із керівництвом КНП «Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги» вирішили відгородити ділянку. На її межах встановлять паркан, аби винахідливі підприємці більше не змогли облаштувати на локації торговельні ряди. Звільнену територію муніципальна лікарня зможе використовувати за функціоналом.

«Інспектори благоустрою будуть контролювати, аби після завершення всіх робіт благоустрій було відновлено, а звільнені території використовувались виключно за призначенням. І це стосується не лише земельних ділянок лікарні. Тротуари та проїжджі частини мають бути вільними від незаконної торгівлі. Адже це насамперед комфорт та безпека киян», – додав Микола Бойко.

Як раніше повідомляли, землю міської лікарні швидкої допомоги розпочали звільняти від незаконних тимчасових споруд.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]