Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Майдані Незалежності реконструюють «Великий» і «Малі» фонтани

10 січня 2017 року, 12:30

На Майдані Незалежності реконструюють «Великий» і «Малі» (6 одиниць) фонтани, що розташовані на парній стороні вулиці Хрещатик. Замовником робіт визначено СВКП «Київводфонд». Підписано відповідні розпорядження КМДА.

«Минулого року ми відновили роботу майже усіх знакових фонтанів столиці, в тому числі найвищого фонтану, що знаходиться на Русанівському каналі. Незавершеними залишилися два фонтанні комплекси – великі та малі чаші Хрещатику. Роботи з їх відновлення найбільш дороговартісні, оскільки вони найбільш пошкоджені під час буремних революційних часів. Ми плануємо відновити роботу фонтану в травні цього року. Вже розпочато демонтаж пошкоджених конструкцій, «Київводфонд» працює над підготовкою детальної проектно-кошторисної документації, щоб визначити обсяги необхідного фінансування», – заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Нагадаємо, що під час Революції Гідності протягом 2013-2014 років конструкціям і обладнанню фонтанів було завдано значної шкоди, відключено від електро- та водопостачання, у зв’язку з чим їхню роботу було припинено.

Реконструкція фонтанів задовольнить рекреаційні та естетичні потреби мешканців і гостей столиці, підвищить архітектурно-дизайнерський статус і рівень туристичної привабливості Києва. Проектом передбачено виконання робіт із реконструкції фонтанів без зміни зовнішніх геометричних розмірів їхніх фундаментів.

Фінансування робіт здійснюватиметься відповідно до показників Програми економічного і соціального розвитку міста Києва на 2016 рік та наступні роки.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]