Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На мосту ім. Є. О. Патона та проспекті Соборності збільшать пропускну спроможність

18 травня 2018 року, 15:40

Для ліквідації місця концентрації дорожньо-транспортних пригод на мосту ім. Є. О. Патона та проспекті Соборності збільшать пропускну спроможність і підвищать безпеку дорожнього руху. Про це йдеться у відповідному розпорядженні КМДА.

Впроваджуватимуть систему перерозподілу транспортних потоків на мосту ім. Є. О. Патона та проспекті Соборності за рахунок залучених кредитних коштів. Необхідність комплексу заходів для підвищення рівня безпеки на вказаному мосту, наприклад, фізичний розподіл зустрічних потоків, викликана високим рівнем дорожньо-транспортних пригод на мосту імені Є.О. Патона, зокрема, через лобові зіткнення у зустрічному напрямку на реверсивній смузі руху.

Особливості конструкції системи перерозподілу транспортних потоків забезпечують безпеку руху на дорозі і одночасно гнучкість бар’єру. При цьому робота машини здійснюється без перекриття руху. Практично це означає, що вранці будуть додані одна-дві смуги в бік центру, а ввечері – у зворотному напрямку.

Вказана система, яку планується впровадити на мосту імені Є. О. Патона, складається з бар’єру (повʼязаних між собою секцій, кожна з яких важить понад 450 кг) і спеціальної машини, яка здатна міняти положення пересувного відбійника. Ця система впроваджена на таких об’єктах, як: міст Golden Gate, Сан-Франциско; міст Коронадо, Сан-Дієго; міст Теодора Рузвельта, Вашингтон; міст Харбор-Брідж, Нова Зеландія; дорога Вікторія, Сідней тощо.

Замовити розробку техніко-економічного обґрунтування робіт доручено КП «Центр організації дорожнього руху». У разі схвалення такого обґрунтування, підприємство має також визначити генеральні проектну та підрядну організації для виконання робіт.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]