Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Оболоні, Подолі, Святошині та в частині Шевченківського району замінили 5 км аварійних тепломереж

24 березня 2023 року, 9:41

На Оболоні, Подолі, Святошині та в частині Шевченківського району замінили 5 км аварійних тепломереж. Про це повідомляє КП «Київтеплоенерго».

Загалом із початку 2023 року аварійно-ремонтні бригади «Київтеплоенерго» усунули 2,2 тисячі пошкоджень тепломереж опалення та гарячого водопостачання і ще понад 1,4 тисячі пошкоджень теплотехнічного обладнання.

Найбільшу кількість труб замінили в Оболонському, Подільському, Святошинському районах та частині Шевченківського. Загалом перекладено 5 км тепломереж, із них – 3 км централізованого опалення та 2 км гарячого водопостачання.

Оперативно виявити місце пошкодження, ліквідувати аварію та якнайшвидше відновити подачу тепла споживачам – такі завдання стоять перед ремонтниками. Зазвичай терміни відновлення послуг із теплопостачання тривають у середньому не більше доби.

Щоденно в усіх районах столиці «Київтеплоенерго» одночасно залучає понад 400 працівників аварійно-відновлювальної служби та близько 150 одиниць спецтехніки (автомобілі швидкого реагування, екскаватори, підйомні крани, вантажівки тощо).

Після виявлення пошкодження одразу локалізують, ділянка тепломережі відключається. На місце виїжджає одна з 38 міських аварійно-відновлювальних бригад та починає ремонтні роботи. Якщо пошкодження сталось без витоку теплоносія на поверхню – залучається спеціалізована діагностична служба.

Як наголошують у КП «Київтеплоенерго», відновлювальні роботи в Києві ускладнюються розгалуженою підземною системою комунікацій. Тепловики взаємодіють із представниками сервісних служб міста (газовики, електрики, водоканал тощо), щоб не пошкодити інші міські мережі. Після розриття пошкоджену ділянку трубопроводу демонтують, а замість неї прокладають нову і відновлюють теплопостачання.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]