Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На першому поверсі будівлі Київради завершені ремонтні роботи з облаштування відкритого простору для прийому відвідувачів

14 грудня 2018 року, 15:44

Завершені ремонтно-реставраційні роботи на першому поверсі адміністративного будинку Київської міської ради на Хрещатику, 36. Наразі триває організація роботи відкритого простору, визначається порядок розміщення співробітників Київради та КМДА, які прийматимуть відвідувачів, триває облаштування робочих місць тощо.

У процесі ремонтно-реставраційних робіт створено публічний простір зі зручностями для доступу відвідувачів різних категорій, у тому числі маломобільних громадян, дорослих із дітьми і малюками, осіб із інвалідністю тощо.

Передбачені зони для прийому громадян, а також проведення лекцій, прес-конференцій і громадських зборів. Публічний простір повністю пристосований для відвідувачів, які пересуваються на візках: є розширений доступ до ліфтів, облаштовані пандуси, роторні двері з відкриттям в обидва боки, дворівневі столи зі спеціальним пониженням. Коридори і зали очікування освітлені відтепер не тільки штучним світлом, але й природнім світлом із вікон, а для зниження рівня шуму встановлені спеціальні шумопоглинаючі панелі.

Для дітей відвідувачів створена безпечна ігрова зона. Окремо передбачене місце для грудного годування малюків. У санітарних кімнатах є сповивальні столики, доступ до яких мають як жінки, так і чоловіки. Організована сучасна система безпеки та відеоспостереження. На великих екранах буде представлена інформація щодо організації прийому відвідувачів. Також створені технічні умови для трансляції засідань Київради, відео- та фотоматеріалів.

Публічний простір має мультизональну систему кондиціонування та опалення. Це дозволяє підвищити енергоефективність будівлі: система «розумний дім» програмується на нагрівання приміщень у робочі години, а на нічний час та вихідні вмикається режим підтримки температури на рівні 15 градусів, що значно економить витрати електроенергії.

Оздоблення першого поверху відповідає сучасним тенденціям світової архітектури. Практичний і універсальний дизайн позбавлений дрібних деталей декору і створює комфортну атмосферу для працівників і відвідувачів.

Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник подякував проектантам і будівельникам за відмінний результат і вручив подяки за сумлінну роботу.

«Щиро дякую за вашу роботу: оперативну та якісну! Результат дійсно вражаючий! Впевнений: сучасний дизайн сподобається відвідувачам, а дитяча кімната – їхнім дітям», – зауважив Микола Поворозник.

«Облаштовуючи перший поверх будівлі на Хрещатику, 36, ми виходили з потреб відвідувачів, – зазначає заступник голови Київської міської державної адміністрації Вячеслав Непоп. – Колись в адміністративних будівлях панувала атмосфера, у якій людина почувалася «гвинтиком» і вічним прохачем. Але нинішня міська влада повністю відкрита для діалогу з громадою і не відгороджується від киян. І саме тому нам потрібен такий публічний простір».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]