Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На підвищення виплат працівникам закладів освіти місто додатково передбачило понад 175 мільйонів гривень – Ганна Старостенко

10 лютого 2017 року, 12:30

На підвищення виплат працівникам закладів освіти Київ додатково передбачив понад 175 мільйонів гривень. Про це заявила заступник голови КМДА Ганна Старостенко під час розширеної колегії освітян, коли особливу увагу було надано підвищенню статусу педагогічних працівників. Київська міська рада підтримала цю пропозицію, проголосувавши за відповідні зміни до бюджету столиці на 2017 рік.

«Уже другий рік поспіль освіта є пріоритетним напрямом розвитку столиці, а видатки на цю галузь складають третину міського бюджету. Цьогоріч ми продовжуємо впроваджувати наші ініціативи, визначені міською цільовою програмою «Освіта Києва: 2016-2018 роки». Однак, серед іншого, зробимо акцент на підвищенні соціального статусу працівників освіти Києва. Зокрема, цьогоріч уже додатково виділено понад 175 мільйонів гривень на підвищення тарифних розрядів педагогічним працівникам закладів і установ освіти, що фінансуються за рахунок міського бюджету», – повідомила Ганна Старостенко.

Вона підкреслила, що додаткові кошти ніяким чином не вплинуть на фінансування визначених цільовою програмою напрямів у галузі освіти.

«Цьогоріч на побутові потреби садків, шкіл і профтехзакладів, на що переважно збирали раніше «благодійні внески» батьків, передбачена також вагома сума – понад 474 мільйони гривень. Ці кошти дуже потрібні для того, щоб максимально забезпечити навчальні заклади необхідним господарчим дріб’язком, і звільнити, таким чином, батьків від так званих благодійних внесків», – зазначила Ганна Старостенко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]