Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На понад 160 вулицях, прибудинкових територіях і у парках столиці облаштують сучасне LED-освітлення (+відео)

19 лютого 2018 року, 13:02

На понад 160 об’єктах Києва цього року облаштують сучасне LED-освітлення. Про це повідомив сьогодні на прес-брифінгу директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Симонов.

«Уже встановлено 1043 сучасні LED-світильники на вулицях Генерала Алмазова, Петра Сагайдачного, Олени Теліги та на бульварі Лесі Українки. Ми переконались, що таке освітлення не тільки яскравіше та ефективніше, а й дає змогу економити близько 30% на електроенергії. Тому у нас в планах встановити його на понад 160 нових об’єктах: у 5 парках, близько 40 прибудинкових територіях і 119 вулицях, проспектах, площах та мостах», – розповів Сергій Симонов.

Відповідаючи на запитання журналістів, Сергій Симонов розповів про наміри міської влади подбати про вулицю Центральну на Осокорках, де взагалі ніколи не було освітлення. У рамках Громадського проекту виділено близько 1 млн грн на відповідне проектування. Також подано бюджетний запит до Київської міської ради щодо виділення додаткових коштів на самі роботи з облаштування освітлення. Як запевнив керівник Департаменту, реалізувати цей проект мають уже до кінця цього року.

Нагадаємо, що днями мер Києва Віталій Кличко особисто проінспектував бульвар Лесі Українки, де капітально відремонтовано мережу зовнішнього освітлення.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]