Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На просп. Лобановського, 14 продовжать планові роботи з укріплення підпірних стінок

23 лютого 2018 року, 10:50

На схилі біля будинку № 14 на проспекті Валерія Лобановського у Солом’янському районі продовжать планові роботи з укріплення підпірних стінок. Це дозволить запобігти можливому розвитку зсувних процесів. Робочий проект відповідних протиаварійних робіт затверджено розпорядженням КМДА.

У проекті враховано позитивні експертні звіти ДП «Спеціалізована державна експертна організація – Центральна служба Української державної будівельної експертизи». У цих звітах вказано стару назву проспекту – Червонозоряний, який перейменовано згідно з рішенням Київради на проспект Валерія Лобановського.

Нагадаємо, що у 2016-2017 роках на просп. В. Лобановського, 14 побудовано підпірну стінку. Цього року виконають подальші роботи з укріплення стінки з метою недопущення можливих зсувів ґрунту.

Як відомо, у грудні 2015 року стався обвал огороджувальної стіни, що утримує ґрунтову берму з підгірного боку 13-поверхового будинку, розташованого на схилі Совського яру. Фрагмент підпірної стіни впав разом із деревами. Внаслідок цього частина берми осипалась впритул до зовнішніх конструкцій будинку, в якому при зрушенні відкрилась (оголилась) підвальна частина. Одразу після обвалу міська влада утворила штаб із ліквідації надзвичайної ситуації та оперативно евакуювала місцевих мешканців.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]