Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На проспекті Бажана продовжують створювати зелений бар’єр для очищення повітря: сьогодні висадили 22 липи (+фото)

17 листопада 2021 року, 15:29

У Києві продовжують висаджувати дерева на локаціях, які потребують збільшення зелених насаджень. Зокрема, на проспекті Бажана (Дарницький район) сьогодні висадили 22 липи. Вони доповнили ряд дерев таким чином, щоб не було прогалин у захисних зелених смугах. Загалом на початку проспекту вже створено алею зі 140 дерев. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, який традиційно разом із працівниками «Київзеленбуду» взяв участь у висадженні.

Проспект сьогодні поповнили сортом європейської липи Паліда (Palida), що є більш стійкою до міських умов, зокрема, автомобільної загазованості. Тому її доцільно висаджувати уздовж автомагістралей та поблизу промислових підприємств.

«Створювати зелені зони в Дарницькому та Дніпровському районах дуже важливо, оскільки тут щільна забудова, насичений автомобільний рух та наявна велика кількість промислових підприємств. Минулого року на парній стороні проспекту Бажана від вулиці Ревуцького біля станції метро «Харківська» ми також висаджували дерева: більше 250 кленів і живу огорожу з бирючини. Цього року продовжуємо створювати так званий зелений бар’єр, що очищує повітря від викидів транспорту в атмосферу, захищають територію від пилу й надмірного шуму», – сказав Петро Пантелеєв.

Озеленення території відбувається у рамках природоохоронних заходів, що мають поліпшити екологічну ситуацію у місті. Загалом у столиці цього року вже висадили понад 6,6 тисячі дерев та 46 тисяч кущів.

Висадження дерев на проспекті Миколи Бажана

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]