Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На співочому полі відкрилася виставка квітів «Чарівний український міф»

17 серпня 2018 року, 18:06

Сьогодні, 17 серпня, відкрилася щорічна виставка квітів на Співочому полі Печерського ландшафтного парку, приурочена до Дня Незалежності України. Цього року виставка має назву «Чарівний український міф». Про це повідомили у КО «Київзеленбуд».

Начальник управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований офіційно відкрив виставку. Він також зазначив, що тут представлені 10 композицій від кожного з комунальних підприємств з утримання зелених насаджень столиці.

Обираючи тему, дизайнери опиралися на дослідження науковців, розвідки етнографів і фольклористів, на народні казки, легенди, заклинання, звичаї, обряди, пісні.

Виставка розміщується на території площею майже 1500 кв. м. Цього року районні КП УЗН м. Києва висадили більше 200 тисяч квітів, вирощених у власних парниках: різні види альтернатери, бегонії, тагетису (чорнобривці), коліусу, цинерарія, агератум, сеткреазія, ірезине, гортензія, ехінацея, лобелія, очиток, а також злакові трави та кущі. Крім того, для оформлення використовують також додають об’ємні конструкції, мармурову крихту, дерево, солому, елементи з фанери та металу.

В. о. директора КО «Київзеленбуд» Наталія Бєлоусова подякувала районним КП УЗН за їхню натхненну роботу: «Дякую всім працівникам, дизайнерам, директорам за ідеї, які щоразу дивують, за їхню клопітку працю, і що незважаючи на примхи природи, спеку, дощі та урагани, сьогодні гості Співочого поля можуть насолодитися яскравими легендами. Кожний район по-своєму розкрив тему, а всі композиції разом символізують наш український народ, наші чарівні українські міфи».

Оскільки виставка традиційно проходить на території головного event-парку Києва, на гостей чекає багато сюрпризів.

Виставка триватиме до 16 вересня з 9:00 до 21:00 (без вихідних) за адресою: вул. Лаврська, 33 (15 хвилин від метро «Арсенальна»).

На співочому полі відкрилася виставка квітів «Чарівний український міф»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]