Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На станції метро «Золоті Ворота» діє виставка, присвячена «Вечірньому Києву» – найстарішому діючому виданню столиці

28 грудня 2021 року, 16:20

Сьогодні відбулося відкриття виставки, присвяченої 115-річчю видання «Вечірній Київ». Організували експозицію у вестибюлі станції метро «Золоті Ворота» Департамент суспільних комунікацій КМДА, КП «Центр публічної комунікації та інформації» та КП «Київський метрополітен».

На 20 інформаційних стендах можна простежити історію становлення та розвитку газети, починаючи з першого випуску, який побачив світ у 1906 році, і до сьогодення. Експозиція також знайомить киян із найбільш знаковими статтями видання, присвяченими найважливішим подіям в історії Києва та України, та відомими авторами, які в різні часи публікувалися в газеті.  

Головний редактор «Вечірнього Києва» Євген Лопушинський розповів про те, що головною ідеєю виставки та випуску спеціального каталогу до 115-річчя «Вечірнього Києва» було відзначити людей, які в різні роки створювали газету.

«За понад вікову історію «Вечірка» виховала цілу плеяду талановитих авторів. До слова, доля багатьох із них була досить трагічною – за інакодумство, спроби вирватися з-під радянської цензури комуністична влада кілька разів розформовувала редакцію, чинила репресії до журналістів. Але потяг до правди все одно був сильнішим – завжди в історичні миті, як наприклад у період здобуття незалежності, Революцій, редакція газети фактично ставала на один бік барикад із киянами, відігравши важливу роль у цих подіях», – підкреслив Євген Лопушинський.

«Вечірній Київ» – один із найкрутіших брендів столиці, який висвітлює життя міста 115 років. У це реально важко повірити, коли навколо десятки медіа-одноденок. Це надзвичайно цінно і радіємо, що маємо можливість спільно розповісти історію видання десяткам тисяч наших пасажирів», – додала заступниця начальника «Київського метрополітену» Наталія Макогон.

Виставка на «Золотих Воротах» діятиме до 28 січня 2022 року.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]