Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На туристично-культурному хабі Києва віртуальний музей національної спадщини поповниться експонатами, що були врятовані від незаконного вивезення з України

11 квітня 2023 року, 10:35

Департамент інформаційно-комунікаційних технологій та команда «Київ Цифровий» оцифрували врятовані від незаконного вивезення з України експонати. На туристично-культурному хабі Києва великий віртуальний музей національної спадщини поповниться новими експонатами, що вдалось затримати митникам упродовж кількох місяців. Про це повідомив керівник цифрової трансформації і заступник голови КМДА Києва Петро Оленич.

7 квітня відбулася прес-конференція, де представники Київської митниці, Музею історії міста Києва та Національного військово-історичного музею презентували врятовані від незаконного вивезення з України 469 предметів нумізматики, фалеристики, холодної зброї та військового спорядження від епохи бронзи до ХІХ ст.

Науковці Музею історії міста Києва та Національного військово-історичного музею провели експертизу вилучених цінностей та виявили вкрай рідкісні зразки, зокрема, сокиру-кельт (ХІІІ-ХІІ ст. до н.е.), нумізматичні групи римських і польських монет, скіфські наконечники, дзеркало (IV ст. до н.е.), а також рідкісні вістря списів комарівської (XV-XIII ст. до н.е.) та сабатинівської культур (XIII ст. до н.е.).

Найцікавіші експонати були оцифровані командою «Київ Цифровий» та будуть доступні до перегляду онлайн на хабі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]