Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На відкритому аукціоні в столиці продано земельну ділянку за ціною, що вдвічі перевищує стартову

28 березня 2017 року, 18:03

Впроваджуючи політику ефективного управління земельними ресурсами столиці міська влада відновлює реалізацію ділянок шляхом відкритих аукціонів.

Так, 28 березня Департамент земельних ресурсів КМДА виставив на земельні торги ділянку площею 0,2 га на вул. Електриків (біля ГБК «Рибальський» в Оболонському районі).

До земельного аукціону, що відбувся за відкритою та прозорою процедурою, було допущено 9 учасників. Ціна продажу склала 10 239 564 грн та майже вдвічі зросла від стартової (5 251 057 грн).

«Ми відновлюємо земельні торги не тільки задля підвищення ефективності управління землями комунальної власності та залучення інвесторів до розвитку столиці, а й з метою подолання корупції у сфері земельних відносин. Успішність сьогоднішнього заходу підтверджується активністю учасників і гарним фінансовим результатом, що поповнить міський бюджет», – прокоментував заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

Сьогодні Департамент земельних ресурсів підготував до продажу 7 земельних ділянок, і близько 200 – ще опрацьовуються.

Нагадаємо, що відповідно до статті 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», що набрала чинності 01.01.2015, земельна ділянка може бути передана із комунальної власності у власність (користування) фізичним і юридичним особам для містобудівних потреб у разі наявності затверджених планів зонування або детальних планів територій.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]