Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На вихідні синоптики прогнозують зниження температури, тому вже із 23 жовтня у столиці планують розпочати підключення будинків до тепла

19 жовтня 2021 року, 11:40

У столиці планують розпочати масове підключення житлових будинків до тепла із 23 жовтня. Саме в ці дні синоптики прогнозують зниження температури, і це дає підстави для підключення всіх будинків до систем опалення. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Відповідно до чинного законодавства, орган місцевої влади може прийняти рішення про початок опалювального сезону, коли середньодобова температура опуститься до +8 градусів за Цельсієм протягом трьох діб поспіль.

Петро Пантелеєв нагадав, що для соціальної сфери столиці – шкіл, дитсадків, лікарень, опалювальний сезон уже розпочався. Згідно з розпорядженням КМДА, із 1 жовтня розпочали підключення цих закладів за їхніми індивідуальними заявками.

«Столиця з технічної та організаційної точок зору повністю готова до старту опалення. Але орієнтуємось на погоду, щоб «не обігрівати повітря» і підключати будинки тоді, коли температура знизиться. Я також хотів би звернути увагу споживачів, що в Києві працює одна з найбільших та найпотужніших систем теплопостачання. Загальна протяжність теплових мереж складає понад 2,7 тис. км, а кількість житлових будинків – більш як 11 тисяч. Тому для повного підключення цієї системи необхідно 7 днів», – зазначив заступник голови КМДА.

Він також нагадав, що у кожного будинку, не важливо чи є там ОСББ чи немає, сьогодні є можливість підключитись до тепла вже зараз. Якщо більшість жителів будинку підтримає підключення до тепла, і відповідний протокол надішлють до теплопостачальної компанії.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]