Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Виноградарі облаштували першу в 2022-му році смугу для громадського транспорту – Костянтин Усов

31 січня 2022 року, 14:26

У рамках реформи маршрутної мережі міста на Виноградарі почали створення смуги для громадського транспорту. Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі заступник голови КМДА Костянтин Усов.

«Ми хочемо щоб громадський транспорт їздив швидше і частіше. Щоб люди не мерзли годинами на зупинках, а автобуси з десятками пасажирів у салоні не стояли у заторах. Для цього ми облаштовуємо виділені смуги, щоб пришвидшити рух автобусів та тролейбусів відносно основного потоку», – розповів Костянтин Усов.

За його словами, перша у 2022 році смуга для маршрутних транспортних засобів, яку облаштовує Центр організації дорожнього руху, має довжину 3 кілометри у кожен бік проспекту Правди: від вулиці Вишгородської до проспекту Георгія Гонгадзе.

«Це дозволить дотримуватися графіків автобусам №№ 102, № 103 та № 512, а також тролейбусам № 24 та № 26, які курсують цим проспектом», – зазначив заступник голови КМДА.

Він також повідомив, що для впровадження нової схеми організації дорожнього руху вже встановлено 113 дорожніх знаків, і як тільки стане тепліше, буде нанесена дорожня розмітка.

Костянтин Усов зазначив, що це в Києві вже 40-ва виділена смуга для громадського транспорту. Загалом у Києві їх створено 120 км, а до кінця цього року планується облаштувати ще 20 смуг загальною довжиною до 50 км. Частину з них буде «зашито» делініаторами, щоб унеможливити ними рух приватних автомобілів.

Заступник голови КМДА нагадав, що виділеною смугою може рухатися громадський транспорт: автобуси, тролейбуси, маршрутні транспортні засоби, спецтранспорт, а також офіційні таксі та велосипеди.

Як повідомлялося, протягом 2021-го року 40 ділянок доріг міста захистили пластиковими делініаторами.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]