Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На вул. О. Архипенка облаштовано перший у столиці новітній острівець безпеки

24 жовтня 2017 року, 10:14

 

Для підвищення безпеки руху пішоходів на вулично-дорожній мережі міста, на вул. Олександра Архипенка в Оболонському районі облаштовано перший у столиці новітній острівець безпеки. Про це повідомили в КК «Київавтодор».

До впровадження такого засобу організації дорожнього руху працівники комунальної корпорації «Київавтодор» підійшли комплексно:

  • для організації безпечних умов перетину проїжджої частини нанесено дорожню розмітку 1.14.3 з використанням пластику, який має підвищені зносостійкі властивості у порівнянні з фарбою;
  • периметром острівця встановлено додаткові світлоповертальні елементи;
  • з обох боків переходу встановлено двосторонні дорожні знаки 5.35.1 (2) з флуоресцентною окантовкою;
  • вказаний пішохідний перехід обладнано тактильною плиткою для орієнтування осіб із вадами зору.

Основною перевагою модульного острівця безпеки з використанням гумових елементів є можливість його демонтажу і повторного встановлення (наприклад, для виконання ремонту дорожнього покриття або внесення змін в організацію дорожнього руху).

У наступному році «Київавтодор» планує масштабне впровадження модульних підвищених острівців безпеки на вулично-дорожній мережі міста.

Нагадаємо, що раніше для безпеки пішоходів корпорація також активізувала нанесення в аварійно-небезпечних місцях дорожньої розмітки червоно-білих пішохідних переходів, впровадження підвищених пішохідних переходів, облаштування переходів із ФЕМів червоно-білого кольору на покритті з бруківки. Один із таких переходів із ФЕМів дорожники облаштували на перехресті вулиць Б. Хмельницького та Леонтовича.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]