Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Нагадуємо про заборону відвідування лісів: піротехніки «Київської служби порятунку» виявили залишки від боєприпасів «Град» на території Святошинського лісництва

02 травня 2023 року, 12:53

Рятувальники підрозділу піротехнічних робіт КАРС «Київська служба порятунку» під час виконання робіт із обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів території Святошинського лісництва виявили залишки боєприпасів реактивної системи залпового вогню «Град». Про це повідомляє Департамент муніципальної безпеки КМДА.

Так, 1 травня п’ять піротехніків протягом дня обстежили близько 0,5 га території Святошинського лісництва, де й було виявлено частини від боєприпасів РСЗВ «Град».

Загалом протягом тижня піротехнічний підрозділ КАРС «Київська служба порятунку» проводив обстеження територій в Оболонському та Святошинському районах Києва, зокрема в Межигірському та Святошинському лісництвах. Було здійснено 4 виїзди, перевірено близько 2 га угідь та виявлено кілька залишків від використаних реактивних боєприпасів, зокрема небойову частину снаряду «Град».

Департамент муніципальної безпеки нагадує, що на період дії воєнного стану населенню заборонено відвідування лісів у Києві, а також в’їзд до них транспортних засобів та іншої техніки. Фахівці закликають відмовитися від відвідувань зелених зон поза межами житлових масивів, адже там можуть залишатись вибухонебезпечні предмети. Це несе великі ризики як для громадян, так і для вогнеборців у разі пожежі.

Так, у квітні на території Межигірського лісництва, що в Оболонському районі столиці, піротехніки також виявили залишки РСЗВ «Град».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]