Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Наше завдання на найближчі дні – вивезення снігу та прибирання другорядних вулиць – Дмитро Давтян (+відео)

05 березня 2018 року, 16:00

Завдання столичної влади на найближчі дні – забезпечити вивезення снігу, а також прибирання другорядних вулиць і міжквартальних проїздів. Про це під час брифінгу повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

«Ми знаємо, що у столиці випала рекордна кількість снігу, і до прибирання було залучено близько 700 одиниць прибиральної техніки. Основні магістралі міста, мости та спуски прибирали першочергово. Так само пильнували за прибиранням зупинок транспорту, підходів до підземних і наземних переходів, сходових маршів, тротуарів тощо. Весь процес роботи з прибирання снігу ми контролюємо за допомогою GPS-трекерів, які встановлені на комунальній техніці. Ми бачимо, де саме знаходиться ця техніка, і як вона працює. Так само кожен може подивитися на роботу техніки на сайті clean-city.kiev.ua», – підкреслив Дмитро Давтян.

За його словами, на ранок 5 березня на столичних дорогах працювало 498 одиниць снігоприбиральної техніки (КО «Київзеленбуд» – 36, ШЕУ – 306 + 32 одиниці додатково, ЖКГ – 124) і бригади з ручного прибирання у складі 5163 працівників «Київавтодору», «Київпастрансу», «Київзеленбуду», «Київського метрополітену» і житлово-комунального господарства.

«Для повноцінного і більш швидкого прибирання Києву потрібна 1000 одиниць спецтехніки. Ми намагатимемося досягнути цієї цифри у найближчі роки», – зауважив він.

Дмитро Давтян повідомив, що за суботу та неділю вивезено рекордну кількість – 14 тисяч тонн снігу. Його звозитимуть до пустирів на вулицях Пирогівський шлях, Богатирська, Лютнева, та між вулицями Сигнальна та Медова, а також в інші місця складування снігу, визначені розпорядженням КМДА.

Заступник голови КМДА подякував КК «Київавтодор», КП «Київпастранс», КП «Київський метрополітен», Департаменту міського благоустрою, комунальним підприємствам із утримання зелених насаджень, керівництву районних держадміністрацій і всім, хто був залучений до прибирання, та цілодобову роботу протягом трьох діб.

«Я також вдячний киянам, які почули нас і мінімально користувались особистим транспортом. Так, евакуатори довелось залучати, але у цілому в суботу та неділю вулиці були заповнені мінімально, тож ми, вважаю, справилися із прибиранням снігу», – наголосив Дмитро Давтян.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]