Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Наступного року на Дніпровській водопровідній станції у Києві планують відмовитись від знезараження води рідким хлором (+фото)

17 жовтня 2019 року, 16:40

У Києві на семи насосних станціях впроваджена технологія очищення питної води гіпохлоритом натрію, а вже на початку наступного року на Дніпровській водопровідній станції планують впровадити очищення новими реагентами. Загалом для переходу на європейські, більш прогресивні технології знезараження, Києву необхідно близько п’яти років. Про це під час огляду реконструйованої насосної водопровідної станції «Виноградар-1» повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

На сьогодні постачання киянам води здійснюється з Деснянської та Дніпровської водопровідних станцій, а також локальних водопровідних насосних станцій. Воду отримують із трьох джерел – річок Дніпро та Десна, а також артезіанських свердловин водопровідних станцій.

За словами Петра Пантелеєва, раніше уся вода у Києві очищувалась лише рідким хлором. Норма місячного запасу хлору становить десятки тонн і його зберігання, зокрема на станціях, розташованих у межах міста, є дуже небезпечним і затратним. Використання хлору для обробки води – це застаріла технологія.

 «Київ впроваджує нові технології знезараження та очищення водопровідної води. Заміть рідкого хлору, щоб зробити воду з наших кранів більш якісною, у столиці вже поступово впроваджується європейські технології знезараження та очищення. Вже наступного року ми збудуємо нові потужності для знезараження на Дніпровській водопровідній станції, що забезпечує третину водопостачання Києва. Паралельно проводяться промислові випробування європейських технологій на Деснянській водопровідній станції. Вартість робіт 78 млн грн, це кошти інвестиційної програми «Київводоканалу», – говорить Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що протягом наступних 5-и років Київ планує перейти на знезараження води новими реагентами та в основній масі – відмовитись від рідкого хлору.

Огляд реконструйованої насосної водопровідної станції «Виноградар-1»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]