Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Наступного року у столиці діятимуть близько тридцяти міських цільових програм

13 жовтня 2021 року, 15:52

У 2022 році у столиці діятимуть близько тридцяти міських цільових програм. Про це повідомляє Департамент економіки та інвестицій КМДА.

Наразі у столиці діє двадцять вісім міських цільових програм, одинадцять із яких продовжать свою дію у наступному році. На новий період уже розроблено дев’ятнадцять МЦП, дев’ять із яких уже затверджено на 2022 та наступні роки рішенням Київради.

Як зазначають в Департаменті, Київ – перше місто в Україні, де наступного року діятимуть нові міські цільові програми, які, зокрема, спрямовані на запобігання та протидію домашньому насильству, а також впровадження гендерної рівності в усіх сферах життєдіяльності міста. Крім того, розробляються та проходять процедуру погодження нові програми, направлені на вирішення проблем забезпечення житлом громадян, що потребують поліпшення житлових умов, та організацію благоустрою в місті.

Міські цільові програми – це дієвий середньостроковий механізм вирішення пріоритетних завдань комплексного розвитку столиці відповідно до цілей Стратегії розвитку міста. Середньострокове планування сприяє ефективному та раціональному використанню коштів міського бюджету, спрямовуючи їх на підвищення комфорту та якості життя киян.

МЦП у столиці охоплюють усі сфери життєдіяльності міста. Завдяки їх реалізації, зокрема, відбувається сприяння розвиткові промисловості, підприємництва, туристичної галузі, житлово-комунального господарства, транспорту та міської мобільності, освіти, культури та охорони здоров’я. Також реалізуються заходи для забезпечення екологічного благополуччя, безпеки та надання соціальної підтримки і допомоги населенню, а також розвитку громадянського суспільства.

На реалізацію міських цільових програм у бюджеті Києва на 2021 рік було закладено понад 34,7 млрд грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]