Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Наступного року у столиці заплановано виділити 10,7 млрд грн на освіту та 7,4 млрд грн на медицину

29 листопада 2016 року

Наступного року у столиці заплановано виділити 10,7 млрд грн на освіту та 7,4 млрд грн на медицину

Доходи бюджету міста Києва на 2017 рік визначено у розмірі 36,778 млрд грн, у тому числі загального фонду — 35,093 млрд грн та спеціального фонду в розмірі 1,685 млрд грн. При цьому прогнозовані видатки складатимуть 36,780 млрд грн.

Такі цифри закладено у проекті столичного бюджету на 2017 рік, який сьогодні, а також проект програми соціально-економічного розвитку обговорювали спільно з громадськістю в мерії. 

Обговорення бюджету міста 2017 року

Суттєвого збільшення дохідної частини бюджету, яка на початку 2016 року складала 27,136 млрд грн, вдалося досягти за рахунок кількох джерел наповнення

“Перш за все маємо нову нормативну грошову оцінку землі. Приміром, цьогоріч ми планували отримати від плати за землю 2,8 млрд грн, а фактично отримали у півтора рази більше — майже 5 млрд. Ще одне ефективне джерело наповнення міського бюджету — єдиний податок. Надходження від нього, аналогічне надходженням від акцизу і від частки податку на прибуток підприємств”, - говорить голова постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков. 

Відповідно до проектів документів, найбільше коштів заплановано спрямувати на галузі освіти та охорони здоров'я. Приміром видатки на освітні цілі складатимуть 10,740 млрд грн, що на 2,8 млрд грн більше, ніж у 2016 році. Також, порівняно з теперішнім роком, додатково спрямують 3,7 млрд грн на галузь охорони здоров'я. Загальна сума становитиме 7,422 млрд грн. Заплановано відкриття двох центрів серцево-судинної патології в Олександрівській та Лікарні швидкої допомоги та відділень невідкладної медицини в чотирьох лікарнях (№1, №2, №12 та ЛШД).

Також закладено 5,026 млрд грн на соціальний захист і 2,424 млрд грн на сферу житлово-комунального господарства.

Обговорення бюджету міста 2017 року

На транспорт та дорожнє господарство заплановано виділити 2,315 млрд грн. Передбачено ремонт під'їзної дороги до аеропорту Жуляни, реконструкцію Подільсько-Воскресенського мостового переходу та оновлення рухомого складу громадського транспорту.

Ще 1,304 млрд грн піде на розвиток культури та мистецтва. Зокрема, на підготовку пісенного конкурсу «Євробачення-2017» закладено 150 млн грн. 

Під час презентації проектів бюджету та програми соціально-економічного розвитку, громадськість вносила свої пропозиції щодо перерозподілу видатків кошторису міста. Найбільше було пропозицій щодо збільшення фінансування на зведення спортивних майданчиків, у тому числі для маломобільних людей, збільшення видатків на капітальні ремонти будинків, модернізацію бюветів та асфальтування прибудинкових проїздів.

Відповідні пропозиції бюджетна комісія розглядатиме та погоджуватиме завтра. А у четвер, 1 грудня, депутатський корпус прийматиме до розгляду проект бюджету та соціально-економічного розвитку Києва на 2017 рік. В цілому, за рекомендацією профільної комісії, голосуватимуть за документи на пленарному засіданні 8 грудня. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]