Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Наступного року в Києві розпочнуть створення 7 закладів соціальної реабілітації для осіб з інвалідністю

15 грудня 2020 року, 14:15

У 2021 році в Києві розпочнуться роботи з реконструкції низки об’єктів, на місці яких будуть створені заклади для реабілітації дітей та дорослих з інвалідністю. Вони стануть основою для подальшої розбудови мережі закладів, які надаватимуть соціальні послуги. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«У Дарницькому районі буде створено два заклади, один із яких призначений для дітей, а другий – для реабілітації осіб старше 18 років. Вони зможуть практично повністю закрити потребу району. Два заклади з’явиться в Деснянському районі. Тут створять великий Центр реабілітації дітей з інвалідністю і перший міський Центр трудової реабілітації. Саме в Дарницькому та Деснянському районах проживає найбільша кількість дітей з інвалідністю. Також великі Центри з’являться в Подільському та Оболонському районах. На вул. Юнкерова відкриють відділення Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю. Це буде інноваційний та унікальний заклад із широким спектром послуг, аналогів якому в Україні немає», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що нові заклади значно розширять коло людей, які зможуть отримати соціальні послуги. Наприклад, об’єкти на вулицях Юнкерова, Закревського та Правди зможуть охопити близько 1000 родин щороку на постійній основі.

На сьогодні в закладах реабілітації, які підпорядковані управлінням праці та соціального захисту населення, отримують послугу 660 дітей з інвалідністю щороку на постійній основі. За три роки роботи Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю послуги планової реабілітації отримали 4568 дітей.

За словами заступниці голови КМДА, на створення нових закладів може піти до трьох років. Усього ж у найближчих планах створення 7 закладів. Два з них будуть призначені для трудової реабілітації осіб з інвалідністю старше 18 років. Зокрема, для їхньої соціалізації, а також дадуть змогу отримувати заробітну плату.

Заклади будуть створені за наступними адресами:

  • Дарницький район, Харківське шосе, 156. Центр соціально-психологічної реабілітації;
  • Дарницький район, вул. Поліська, 14. Відділення трудової реабілітації;
  • Деснянський район, вул. Миропільська, 8. Центр трудової реабілітації;
  • Деснянський район, вул. М. Закревського, 3. Центр реабілітації з денним перебуванням;
  • Оболонський район, вул. Миколи Юнкерова, 28. Відділення Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю;
  • Оболонський район, вул. Вишгородська, 54. Центр соціально-психологічної реабілітації;
  • Подільський район, просп. Правди, 4. Центр реабілітації з денним перебуванням.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]