Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Відділення соціально-медичної реабілітації дітей із особливими потребами у Святошинському районі відновило роботу після капремонту

02 жовтня 2018 року, 17:11

Сьогодні після капітального ремонту відновило свою роботу відділення соціально-медичної реабілітації дітей при Територіальному центрі соціального обслуговування Святошинського району – найбільш відвідуваному у Києві.

Як розповів на урочистому відкритті голова Святошинської РДА Володимир Каретко, будівлю не ремонтували з моменту відкриття, близько 15 років. Зокрема, завершено комплекс робіт із термомодернізації закладу, повністю замінено вікна, утеплено фасад, відремонтовано дах та підвальне приміщення, капітально відремонтовано три з семи груп, встановлено індивідуальні пристрої підігріву води у групах денного перебування, оновлено сходовий гусеничний підйомник тощо.

«Київська міська влада планує розпочати процес створення єдиного реабілітаційного простору для дітей з інвалідністю. Із урахуванням кращого світового досвіду і напрацювань Київського міського центру реабілітації дітей з інвалідністю, під єдиним організаційним та методологічним керівництвом планується створити мережу реабілітаційних відділень, груп денного перебування тощо. До цих процесів мають бути залучені відділення ранньої реабілітації при районних територіальних центрах соціального обслуговування столиці у тому числі Святошинського району» – зауважив директор Департаменту соціальної політики КМДА Юрій Крикунов.

У відділенні створено всі необхідні умови для організації та проведення реабілітаційних заходів. Функціонують кабінет для проведення фізіотерапевтичних процедур та гідромасажу, зал лікувальної фізкультури, кабінет праці, сенсорна кімната, логопедичний та психологічний кабінети.

Відділення також обладнано ігровим і спортивним інвентарем, спеціальним фізіотерапевтичним обладнанням: апаратами для пресотерапії, вакуумної та ударно-хвильової терапії, терапевтичними кушетками, інгалятором, багатофункціональним дитячим обладнання «Альма», параподіумами, які допомагають розвивати рефлекторний механізм збереження рівноваги, шведською стінкою та гіркою, заняття на якій формують координацію рухів та розвивають глибоке дихання у дітей.

Усі діти, які відвідують заклад, мають індивідуальну реабілітаційну програму. Раз на півроку кожна дитина проходить поглиблене обстеження задля виявлення рівня її розвитку і визначення подальшої реабілітаційної роботи.

Наразі у закладі проходять реабілітацію 80 дітей із інвалідністю – як у групах денного догляду, так і за індивідуальним графіком. Діяльність відділення спрямована на розвиток та коригування порушень розвитку дітей, навчання основним та побутовим навичкам, створення передумов для інтеграції у суспільство.

Із нагоди відновлення роботи закладу для маленьких відвідувачів було підготовлене театралізоване свято та подарунки.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]