Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Найбільше фінансових порушень у 2015 році виявлено у будівельній галузі – Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту

02 березня 2016 року, 12:19

Найбільше фінансових порушень за 2015 рік виявлено у будівельній галузі. Про це під час прес-конференції за результатами звіту Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту повідомила в.о. директора Департаменту Оксана Колтик.

«Ми виявили порушення і завищення вартості робіт до моменту їх оплати. У результаті нам вдалося запобігти збитків», – зазначила вона.

Завдяки вчасному інформуванню керівництва було звільнено сім керівників комунальних підприємств. Своїх посад позбулися голови ФК «Житло-інвест», КП «Житло-сервіс», Школи вищої спортивної майстерності, управління будівництва, архітектури та землекористування Святошинської РДА, «Київської фортеці», Київської міської туберкульозної лікарні № 2 і пологового будинку № 3. Також Департаменту вдалося запобігти низці порушень на 19 млн грн.

У свою чергу перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс повідомив, що протягом року було налагоджено співпрацю з правоохоронними органами – виявлено 66 фактів порушень, за якими відкрито 77 кримінальних справ.

«Чотирьох чиновників оголосили у розшук, ще 12-тьом оголошено про підозру, а до суду передали матеріали за п’ятьма справами. Чи має хоч один регіон України такі показники?» – сказав Геннадій Пліс.

Разом із тим, у Департаменту немає повноважень із відшкодування втрачених коштів, він може лише рекомендувати головам інших департаментів звільнити винних чиновників і подати до суду.

«Завдання Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту – виявити ознаки правопорушення, повідомити про це керівнику Департаменту та скласти доказову базу. Після цього матеріали направляються правоохоронним органам, а вони, маючи необхідні повноваження, можуть повертати суми в інтересах міста або країни», – пояснив Геннадій Пліс та підкреслив, що зараз важливо налагодити реальну співпрацю із правоохоронцями.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]